Tradiční guláš

Suroviny
Guláš
-
Cibule 500 g
-
Olej 120 ml
-
Česnek 10 g
-
Hovězí kližka 1000 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 30 g
-
Kmín 3 g
-
Hovězí fond (vývar) 1000 ml
-
Sůl 20 g
Příprava
-
Guláš
- Nakrájenou cibuli vhoďte na rozpálený olej. Restujte do tmavě hnědé barvy, případně odvařujte s trochou vody, aby došlo k rovnoměrnému zabarvení cibule. Ke konci orestujte společně s česnekem.
- Na tomto tmavém cibulovém základu opečte osolené a opepřené hovězí maso. Opečte do hněda, posypte mletou paprikou, přidejte rajský protlak a kmín. Promíchejte.
- Zalijte hovězím fondem nebo vývarem a duste do měkka.
- Ke konci dušení a dle potřeby přidejte vodu a nechte bublat. Poté přidejte tmavou jíšku a promíchejte.
- Ke konci zahuštěný guláš dochuťte majoránkou solí a pepřem.
-
Servírování
-
Servírujte s karlovarskými knedlíky, navrch můžete položit kroužky cibule.
-