1. Guláš

    • Nakrájenou cibuli vhoďte na rozpálený olej. Restujte do tmavě hnědé barvy, případně odvařujte s trochou vody, aby došlo k rovnoměrnému zabarvení cibule. Ke konci orestujte společně s česnekem.
    • Na tomto tmavém cibulovém základu opečte osolené a opepřené hovězí maso. Opečte do hněda, posypte mletou paprikou, přidejte rajský protlak a kmín. Promíchejte.
    • Zalijte hovězím fondem nebo vývarem a duste do měkka.
    • Ke konci dušení a dle potřeby přidejte vodu a nechte bublat. Poté přidejte tmavou jíšku a promíchejte.
    • Ke konci zahuštěný guláš dochuťte majoránkou solí a pepřem.
  2. Servírování

    • Servírujte s karlovarskými knedlíky, navrch můžete položit kroužky cibule.