+

Vývar

Pečené houby

  • Houby Shitake 350 g
  • Houby, hlíva ústřičná 350 g
  • Žampiony 350 g
  • Sůl 10 g
  • Černý pepř 5 g
  • Olej, olivový 45 g

Podávání

  • Vařené soba nudle 850 g
  • Nakládané houby 300 g
  • Ředkvičky, čerstvé 150 g
  • Červené chilli papričky 70 g
  • Čerstvý koriandr 30 g
  1. Vývar

    • Houbový bujón rozmícháme v horké vodě. Cibuli, česnek a zázvor na sucho opečeme a vložíme do vývaru společně s dalšími ingrediencemi. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, poté necháme 20 minut slabě táhnout. Hotový vývar vycedíme.
  2. Pečené houby

    • Konvektomat předehřejeme na 220 °C. Houby překrájíme na požadované tvary, potřeme olejem, osolíme a opepříme a pečeme asi 20 minut do zlatohnědé barvy.
  3. Podávání

    • Uvařené soba nudle zalijeme horkým vývarem, přidáme pečené a marinované houby, doplníme o na nudličky nakrájené ředkvičky, červené chilli a dozdobíme čerstvým koriandrem.
+