Veganská houbová Ramen polévka
Oblíbená japonská polévka je nejlepší, když se připraví z čerstvých surovin.

Suroviny
Vývar
-
Voda 3 l
-
Citrónová tráva 200 g
-
Zázvor 200 g
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 5 kus
-
Skořice celá 2 kus
-
Mirin 100 ml
-
Koriandrová semínka 5 g
-
Česnek stroužky 10 kus
-
Cibule 200 g
-
Hřebíček 10 kus
Pečené houby
-
Houby Shitake 350 g
-
Houby, hlíva ústřičná 350 g
-
Žampiony 350 g
-
Sůl 10 g
-
Černý pepř 5 g
-
Olej, olivový 45 g
Podávání
-
Vařené soba nudle 850 g
-
Nakládané houby 300 g
-
Ředkvičky, čerstvé 150 g
-
Červené chilli papričky 70 g
-
Čerstvý koriandr 30 g
Příprava
-
Vývar
-
Houbový bujón rozmícháme v horké vodě. Cibuli, česnek a zázvor na sucho opečeme a vložíme do vývaru společně s dalšími ingrediencemi. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, poté necháme 20 minut slabě táhnout. Hotový vývar vycedíme.
-
-
Pečené houby
-
Konvektomat předehřejeme na 220 °C. Houby překrájíme na požadované tvary, potřeme olejem, osolíme a opepříme a pečeme asi 20 minut do zlatohnědé barvy.
-
-
Podávání
-
Uvařené soba nudle zalijeme horkým vývarem, přidáme pečené a marinované houby, doplníme o na nudličky nakrájené ředkvičky, červené chilli a dozdobíme čerstvým koriandrem.
-