+

Fazolový burger

  • Vejce 2 kus
  • Červené fazole (scezené) 1 kg
  • Paprika, červená 400 g
  • Cibule červená 100 g
  • Česnek stroužky 4 kus
  • Římský kmín
  • Sůl a pepř
  • Strouhanka 20 g
  • Olej na smažení

Citronově-bylinková omáčka

Podávání

  • Rajčata 400 g
  • Chipsy nachos 200 g
  • Bylinky
  • Žemle na hamburger 10 kus
  1. Fazolový burger

    • Okapané fazole umixujte, snažte se, aby nezůstaly kousky fazolí.
    • Přidejte vejce, červenou cibuli a papriky nakrájené na drobné kostičky
    • Ochuťte česnekem, římským kmínem, solí a pepřem.
    • Na konec přidejte strouhanku, vše pečlivě promíchejte.
    • Utvořte 10 stejných burgerů a osmažte je.
  2. Citronově-bylinková omáčka

    • Ostrouhejte kůru zumytého citronu a vymačkejte šťávu.
    • Majonézu promíchejte scitronovou kůrou, přidejte pokrájený koriandr a několik kapek šťávy zcitronu tak, aby omáčka nebyla příliš řídká.

  3. Podávání

    • Žemle opečte.
    • Položte na půlku žemle teplý burger zfazolí, plátky rajčat, pomažte omáčkou a přikryjte druhou půlkou žemle.
    • Podávejte schipsy nachos, kouskem citronu a bylinami.
+