1. Maso

    Vepřovou panenku opatrně uprostřed rozřízneme velkým nožem, aby vznikl tunel. Z mletého masa, česneku, koření a vody připravíme klobásovou směs, kterou z obou stran plníme panenku. Naplněnou panenku na povrchu okořeníme směsí na vepřové maso, dáme do GN nádoby, podlijeme hovězím bujónem. Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 40–60 minut. Každých 20 minut odkryjeme a zkontrolujeme, zda není potřeba podlít bujónem. Případně můžeme maso zavakuovat do sáčku a připravit sous vide metodou ve vodní lázni. Poté je ale potřeba maso ještě krátce finalne opéci do barvy.

  2. Brambory na kyselo

    Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme brambory, bobkový list, kmín, pepř, nové koření, osmahneme a zalijeme zeleninovým bujónem po okraj brambor. Vaříme doměkka. Když jsou brambory uvařené, přidáme jíšku, rostlinný krém a za stálého míchání provaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, případně ještě dosolíme.

  3. Servírování

    Na talíř dáme porci brambor, na kterou položíme nakrájenou opečenou vepřovou panenku.