Vepřová panenka plněná klobásovou směsí s brambory na kyselo (zajac so zemiakmi na kyslo)
Brambory na kyselo můžeme podávat s vařeným vajíčkem, sázeným vejcem nebo opečeným špekáčkem.
/main-header.jpg)
Suroviny
Vepřová panenka plněná klobásovou směsí s brambory na kyselo (zajac so zemiakmi na kyslo)
−
+
€683.72
Maso
Vepřová panenka, plátky
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na vepřové 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Olej
/ml
50.0 ml
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
20.0 g
0%
.png)
Vepřové maso mleté
/g
800.0 g
0%
Stroužky česneku ve slupce
/kus
3.0 kus
0%
Voda
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Kmín drcený
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Barevný pepř drcený
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Brambory na kyselo
Brambory
/g
1000.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Knorr Zeleninový bujón 1 kg
/g
20.0 g
0%

Bobkový list
/ks
3.0 ks
0%
Pepř celý, černý
/ks
5.0 ks
0%
Nové koření
/kus
4.0 kus
0%
Kmín drcený
/g
5.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
350.0 ml
0%
Ocet
/ml
40.0 ml
0%
Olej
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Cukr
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
/
Maso
-
Vepřová panenka, plátky 1000.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Vepřové maso mleté 800.0 g
-
Stroužky česneku ve slupce 3.0 kus
-
Voda 100.0 ml
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
-
Kmín drcený
-
Barevný pepř drcený
-
Sůl
Brambory na kyselo
-
Brambory 1000.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Bobkový list 3.0 ks
-
Pepř celý, černý 5.0 ks
-
Nové koření 4.0 kus
-
Kmín drcený 5.0 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 350.0 ml
-
Ocet 40.0 ml
-
Olej
-
Cukr
-
Sůl
Příprava
-
Maso
Vepřovou panenku opatrně uprostřed rozřízneme velkým nožem, aby vznikl tunel. Z mletého masa, česneku, koření a vody připravíme klobásovou směs, kterou z obou stran plníme panenku. Naplněnou panenku na povrchu okořeníme směsí na vepřové maso, dáme do GN nádoby, podlijeme hovězím bujónem. Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C 40–60 minut. Každých 20 minut odkryjeme a zkontrolujeme, zda není potřeba podlít bujónem. Případně můžeme maso zavakuovat do sáčku a připravit sous vide metodou ve vodní lázni. Poté je ale potřeba maso ještě krátce finalne opéci do barvy. -
Brambory na kyselo
Brambory očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme brambory, bobkový list, kmín, pepř, nové koření, osmahneme a zalijeme zeleninovým bujónem po okraj brambor. Vaříme doměkka. Když jsou brambory uvařené, přidáme jíšku, rostlinný krém a za stálého míchání provaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, případně ještě dosolíme. -
Servírování
Na talíř dáme porci brambor, na kterou položíme nakrájenou opečenou vepřovou panenku.