Menu

Suroviny

+

Maso

Bramborovo-křenová kaše

Podávání

  • Máslo 70.0 g

Použitá technika umožňuje připravit šťavnaté a křehké vepřové koleno. Takto připravené maso může být přechovávané v lednici dále, bez nutnosti zmrazení. 

...

Příprava

  1. Maso

    • Připravte slaný nálev – solanku, ponořte do něj maso a odložte do lednice na 24 hodin.
    • Kmín, jalovec, papriku a pepř zalijte olejem a rozmixujte na hladkou hmotu.
    • Potom osušené vepřové koleno potřete připravenou marinádou a vložte do vakuových nebo zip-sáčků.
    • Cibuli, mrkev, celer a česnek orestujte na pánvi, vychlaďte a přidejte ke kolenu.
    • Do sáčků přidejte také nové koření, bobkový list a směs na šťávu k masu. Zalijte pivem.
    • Vařte v páře v konvektomatu na teplotu 78 °C po dobu 15 hodin.
  2. Bramborovo-křenová kaše

    • Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte křen a podlijte rostlinným krémem, vařte na mírném ohni cca 2 minuty.
    • Přilijte vodu, ohřejte na teplotu 85 °C a stáhněte z tepla.
    • Vsypte směs na bramborovou kaši, promíchejte a nechte minutu odstát. Poté krátce promíchejte v kaši.
  3. Podávání

    • Koleno zavřené v sáčku ohřejte v horké vodě. Maso odceďte ze vzniklé šťávy a vložte do konvektomatu nebo grilu ohřáté minimálně na 180 °C.
    • Omáčku přeceďte, povařte na požadovanou konzistenci, ke konci přidejte máslo.
    • Podávejte s oblíbenou zeleninou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu