Vepřové koleno sous-vide připravené po bavorsku s bramborovo-křenovou kaší
Použitá technika umožňuje připravit šťavnaté a křehké vepřové koleno. Takto připravené maso může být přechovávané v lednici dále, bez nutnosti zmrazení.

Suroviny
Vepřové koleno sous-vide připravené po bavorsku s bramborovo-křenovou kaší
−
+
€183.28
Maso
Voda - K Nakládání
/
0.0
0%
Sůl - 8% Váhy Masa
/
0.0
0%
Cukr
/g
30.0 g
0%
Vepřové koleno
/kus
10.0 kus
0%
Kmín
/g
3.0 g
0%
Jalovec
/g
2.0 g
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/g
5.0 g
0%
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
/g
2.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
300.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
300.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
50.0 g
0%
Nové Koření, Bobkový List - Dle Chuti
/
0.0
0%
Knorr Šťáva k vepřovému masu 4,5 kg
/g
150.0 g
0%

Pivo
/l
1.5 l
0%
Bramborovo-křenová kaše
Máslo
/g
70.0 g
0%
Křen
/g
100.0 g
0%
Cibule
/g
90.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
800.0 ml
0%
Podávání
Máslo
/g
70.0 g
0%
/
Maso
-
Voda - K Nakládání
-
Sůl - 8% Váhy Masa
-
Cukr 30.0 g
-
Vepřové koleno 10.0 kus
-
Kmín 3.0 g
-
Jalovec 2.0 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 5.0 g
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg 2.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Cibule 200.0 g
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 300.0 g
-
Mrkev, čerstvá 300.0 g
-
Česnek čerstvý 50.0 g
-
Nové Koření, Bobkový List - Dle Chuti
-
Pivo 1.5 l
Bramborovo-křenová kaše
-
Máslo 70.0 g
-
Křen 100.0 g
-
Cibule 90.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200.0 g
-
Voda 800.0 ml
Podávání
-
Máslo 70.0 g
Příprava
-
Maso
- Připravte slaný nálev – solanku, ponořte do něj maso a odložte do lednice na 24 hodin.
- Kmín, jalovec, papriku a pepř zalijte olejem a rozmixujte na hladkou hmotu.
- Potom osušené vepřové koleno potřete připravenou marinádou a vložte do vakuových nebo zip-sáčků.
- Cibuli, mrkev, celer a česnek orestujte na pánvi, vychlaďte a přidejte ke kolenu.
- Do sáčků přidejte také nové koření, bobkový list a směs na šťávu k masu. Zalijte pivem.
- Vařte v páře v konvektomatu na teplotu 78 °C po dobu 15 hodin.
-
Bramborovo-křenová kaše
- Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte křen a podlijte rostlinným krémem, vařte na mírném ohni cca 2 minuty.
- Přilijte vodu, ohřejte na teplotu 85 °C a stáhněte z tepla.
- Vsypte směs na bramborovou kaši, promíchejte a nechte minutu odstát. Poté krátce promíchejte v kaši.
-
Podávání
- Koleno zavřené v sáčku ohřejte v horké vodě. Maso odceďte ze vzniklé šťávy a vložte do konvektomatu nebo grilu ohřáté minimálně na 180 °C.
- Omáčku přeceďte, povařte na požadovanou konzistenci, ke konci přidejte máslo.
- Podávejte s oblíbenou zeleninou.