Vepřové žebírko sous-vide s liškami a cherry rajčaty v lovecké omáčce
Takto připravené maso se hodí i do studeného bufetu. Můžete vykrojit tzv. kapsu a naplnit oblíbenou nádivkou nebo pomazat majonézou a obalit v oblíbených doplňcích (bylinky, ořechy).

Suroviny
Vepřové žebírko sous-vide s liškami a cherry rajčaty v lovecké omáčce
−
+
€840.42
Maso
Vepřová pečeně bez kosti
/kg
1.3 kg
0%
Sůl kamenná
/g
65.0 g
0%
Cukr
/g
40.0 g
0%
Voda
/l
2.5 l
0%
Lovecká omáčka
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Šalotka
/g
80.0 g
0%
Lišky čerstvé
/g
130.0 g
0%
Víno, bílé
/ml
300.0 ml
0%
Tymián
/g
5.0 g
0%
Rajčata, koktejlová
/g
180.0 g
0%
Máslo
/g
0.0 g
0%
Podávání
Voda
/l
1.0 l
0%
/
Maso
-
Vepřová pečeně bez kosti 1.3 kg
-
Sůl kamenná 65.0 g
-
Cukr 40.0 g
-
Voda 2.5 l
Lovecká omáčka
-
Olej 40.0 ml
-
Šalotka 80.0 g
-
Lišky čerstvé 130.0 g
-
Víno, bílé 300.0 ml
-
Tymián 5.0 g
-
Rajčata, koktejlová 180.0 g
-
Máslo
Podávání
-
Voda 1.0 l
Příprava
-
Maso
- Vepřovou pečeni vcelku očistěte z blan a vložte do slaného nálevu na 12 hodin.
- Potom maso těsně zaviňte do potravinové fólie a vložte do konvektomatu nastaveného na program vaření v páře o teplotě 67 ⁰C na 2 hodiny.
- Pečeni podávejte s loveckou omáčkou a bramborovou kaší.
-
Lovecká omáčka
- Na oleji opečte šalotku nakrájenou na kostičky a očištěné lišky, podlijte vínem a chvíli nechte odpařit. Zalijte masovou omáčkou a chvíli vařte. Přidejte tymián a rajčata.
- Omáčku zahustěte zašlehaným studeným máslem.
-
Podávání
Podávejte s bramborovou kaší.