Menu

Suroviny

+

Špízy

Glazura

Houbová majonéza

Rizoto

  • Rýže na rizoto (Arborio, Carnanoli...) 120.0 g
  • Slunečnicová semínka 20.0 g
  • Dýně 80.0 ml
  • cibule 50.0 g
  • Česnek 5.0 g
  • Víno, bílé 100.0 ml
  • Knorr Zeleninový bujón 5 kg 500.0 ml
  • Máslo 50.0 g
  • Parmezán 30.0 g
  • Olivový olej 20.0 ml
  • Lišky čerstvé nebo mražené 150.0 g
  • Sůl A Pepř Dle Chuti

...

Příprava

  1. Špízy

    1. Ratatouille rozmixujte, orestujte a zredukujte.
    2. Maso naložte do části připraveného ratatouille, vložte do vakuového sáčku a vařte sous-vide při 70 °C, sonda nastavená na 44 °C uvnitř.
    3. Poté lehce zmrazte a nakrájejte na tenké plátky.
    4. Na pečicí papír vrstvěte roštěnec, guanciale a zbytek ratatouille.
    5. Opakujte 4–5 vrstev, zatěžkejte prkénkem a nechte chladit 30 minut.
    6. Nakrájejte na kostky 4 × 4 cm a napíchněte na špízové jehly.
  2. Glazura

    • Smíchejte všechny ingredience.
  3. Houbová majonéza

    • Smíchejte všechny ingredience.
  4. Rizoto

    1. Zpěňte šalotku a česnek. Přidejte rýži a víno.
    2. Postupně přilévejte vývar a vařte.
    3. Přidejte dýni a lišky. Dokončete máslem a parmazánem.
  5. Servírování

    Špízy ogrilujte a potřete glazurou. Ozdobte houbovou majonézou a pažitkou. 
    Podávejte s rizotem, liškami a slunečnicovými semínky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu