Zadělávaná zelená čočka s přidáním papriky a žampionů
Pamatujte, že čočku je třeba předem namočit. Nejlépe ji vařte na mírném ohni, přikrytou čistou utěrkou. Zabrání to rozpadu zrnek. Nikdy nevylévejte vodu, použijte ji pro další úpravu čočky, neboť je plná chuti a nutrientů.

Suroviny
Čočka
-
Zadělávaná čočka zelená čočka 500 g
-
Cibule, bílá čerstvá 200 g
-
Česnek čerstvý 20 g
-
Olivový olej 70 ml
-
Sójová omáčka 60 ml
-
Žampiony 1 kg
-
Paprika červená, čerstvá 400 g
-
Voda 1.5 l
-
Římský kmín dle chuti
-
Sůl, pepř dle chuti
-
Pažitka k ozdobení
Příprava
-
Čočka
- Čočku namočte, odstavte na několik hodin a uvařte s přidáním zeleninového bujónu.
- Vodu z uvařené čočky ponechte na pozdější podlévání.
- Cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a spolu se žampiony orestujte na olivovém oleji.
- Dochuťte sójovou omáčkou a solí.
- Opečené složky spojte s čočkou, promíchejte, mírně podlijte a duste do měkka, konzistenci můžete poté upravit jíškou.
- Nakonec přidejte papriku nakrájenou na kostičky a dochuťte.
-
Podávání
- Podávejte s pažitkou, případně s kysanou smetanou nebo Rama zakysaným kremem.