+

Losos

Omáčka

Zelenina

  • Bílý chřest, oloupaný 1 kg
  • Sůl
  • Cukr
  • Brambory malé (oloupané) 1.2 kg
  • Kopr, čerstvý 10 g
  • Malá mrkev 20 kus
  • Mikro hrášek 30 kus
  1. Losos

    • Ze soli a vody připravte slaný nálev, vložte do něj naporcovaného lososa a marinujte po dobu 30 minut, potom ho ználevu vyjměte, opláchněte a osušte.
    • Posypte marinádou, vložte do trouby – pečení spárou v teplotě 180º C, pečte cca 8 minut.
  2. Omáčka

    • Ve studené vodě rozmíchejte holandskou omáčku, dejte ji vařit a za stálého míchání uveďte do varu.
    • Kcibuli přidejte víno, ocet a pepř a vařte, až se odpaří polovina tekutiny.
    • Do horké omáčky přidejte procezenou tekutinu a nakrájené máslo, vše promíchejte.
  3. Zelenina

    • Chřest uvařte spřidáním soli a cukru, při teplote 85°C- 25 minut.
    • Brambory uvařte, odceďte a promíchejte skoprem.
    • Mrkev oblanšírujte a karamelizujte na medu.
  4. Servírování

    • Lososa podávejte na chřestu politém omáčkou s koprovýmí brambory a medovou mrkví.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.