Menu

Suroviny

+

Těstoviny

Zelí

  • Hlávkové zelí bílé 1200.0 g
  • Cibule žlutá 300.0 g
  • Olej, řepkový 120.0 g
  • Sůl 15.0 g
  • Kmín drcený 3.0 g

Spojení

Zapečení

  • Strouhanka 50.0 g
  • Nakládaná okurka, jemně nasekaná 500.0 g

...

Příprava

  1. Těstoviny

    • Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a necháme okapat.
  2. Zelí

    • Nakrájíme/nakrouháme zelí na jemné nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, ochutíme kmínem. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka (cca 20–30 minut), voda se musí zcela odpařit.
  3. Spojení

    • Smícháme těstoviny a podušené zelí a dochutíme směsí na uzený bujón. Rozšleháme vejce se smetanou a nalijeme ke směsi. Vše promícháme.
  4. Zapečení

    • GN nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou. Směs těstovin se zelím vložíme do GN nádoby a zahladíme. Pečeme při 180 °C asi 30–40 minut dozlatova. Zapečené těstoviny servírujeme s kyselou okurkou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu