Zelená zelenina se žlutým kari
Při vaření zeleniny dbejte na to, aby si zachovala svou strukturu a křupavost. Uvědomte si, že bude ještě dušená v omáčce.

Suroviny
Zelenina
-
Fazolové lusky zelené 500 g
-
Cuketa čerstvá 400 g
-
Cukrový hrášek 200 g
-
Zelený chřest 250 g
-
Brokolice čerstvá 600 g
Omáčka
-
Cibule, na kostičky 200 g
-
Kokosový olej, na smažení
-
Stroužek česneku, plátky 5 kus
-
Cukr, hnědý 30 g
-
Rybí omáčka 50 g
-
Citronová tráva 2 kus
-
Kafírové listy, dle chuti
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 1.3 l
-
Šťáva z limetky 100 ml
-
Sůl a pepř
Příprava
-
Zelenina
- Očištěnou zeleninu libovolně nakrájejte, blanšírujte a potom prolijte studenou vodou. Snažte se, aby měla zelenina podobnou velikost.
-
Omáčka
- Cibuli opečte na kokosovém oleji, přidejte, česnek, kari pastu, hnědý cukr, rybí omáčku, drobně nasekanou citronovou trávu a celé kafírové listy. Vše chvíli restujte.
- Zalijte Ramou Cremefine, ochuťte esencí, solí, pepřem a šťávou z limetky.
- Vařte několik minut na mírném ohni.
- Promíchejte se zeleninou.