Menu

Suroviny

+

Polévka

Knedlíčky

  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 ml
  • Droždí 84.0 g
  • Mouka, polohrubá 60.0 g
  • Vejce 3.0 kus
  • Sůl 1.0 g
  • Knorr Majoránka 0, 25 kg 1.0 g
  • Strouhanka 85.0 g
  • Cibule, jarní 150.0 g

Do zeleninových vývarů se hodí různé druhy knedlíčku. Ty drožďové jsou oblíbené a jejich příprava není náročná.

...

Příprava

  1. Polévka

    • V hrnci rozehřejeme polovinu tuku a osmahneme na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli.
    • Zalijeme vlažnou vodou se zeleninovým fondem, přidáme snítku libečku a přivedeme k varu.
    • Povaříme 10 minut, přidáme hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, je připravená k podávání
  2. Knedlíčky

    • Na zbylém tuku osmahneme na zbylém tuku cibuli a opékáme ji na mírném ohni dosklovita.
    • Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékáme, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypeme mouku, krátce osmahneme a stáhneme z ohně, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.
    • Vmícháme vejce, sůl, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá.
    • Vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou.
  3. Podávání

    • Podle potřeby polévku ještě dochutíme fondem a podáváme posypané bylinkami.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu