Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
Do zeleninových vývarů se hodí různé druhy knedlíčku. Ty drožďové jsou oblíbené a jejich příprava není náročná.

Suroviny
Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
−
+
€94.82
Polévka
Mrkev, čerstvá
/g
600.0 g
0%
Petržel
/g
100.0 g
0%
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
450.0 g
0%
Kedlubna
/g
300.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
120.0 g
0%
Pórek
/g
130.0 g
0%
Zelený hrášek
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Libeček, nať
/g
5.0 g
0%
Pažitka, čerstvá
/g
5.0 g
0%
Voda
/l
2.5 l
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
40.0 ml
0%
Knedlíčky
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
40.0 ml
0%
Droždí
/g
84.0 g
0%
Mouka, polohrubá
/g
60.0 g
0%
Vejce
/kus
3.0 kus
0%
Sůl
/g
1.0 g
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
1.0 g
0%
Strouhanka
/g
85.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
150.0 g
0%
/
Polévka
-
Mrkev, čerstvá 600.0 g
-
Petržel 100.0 g
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 450.0 g
-
Kedlubna 300.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 120.0 g
-
Pórek 130.0 g
-
Zelený hrášek 200.0 g
-
Libeček, nať 5.0 g
-
Pažitka, čerstvá 5.0 g
-
Voda 2.5 l
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 ml
Knedlíčky
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 ml
-
Droždí 84.0 g
-
Mouka, polohrubá 60.0 g
-
Vejce 3.0 kus
-
Sůl 1.0 g
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 1.0 g
-
Strouhanka 85.0 g
-
Cibule, jarní 150.0 g
Příprava
-
Polévka
- V hrnci rozehřejeme polovinu tuku a osmahneme na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli.
- Zalijeme vlažnou vodou se zeleninovým fondem, přidáme snítku libečku a přivedeme k varu.
- Povaříme 10 minut, přidáme hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, je připravená k podávání
-
Knedlíčky
- Na zbylém tuku osmahneme na zbylém tuku cibuli a opékáme ji na mírném ohni dosklovita.
- Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékáme, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypeme mouku, krátce osmahneme a stáhneme z ohně, směs dáme do mísy a necháme zchladnout.
- Vmícháme vejce, sůl, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá.
- Vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou.
-
Podávání
- Podle potřeby polévku ještě dochutíme fondem a podáváme posypané bylinkami.