1.   Postarejte se o proškolení všech členů kuchařského personálu a obsluhy.
  2.   Aktualizujte průběžně informace na téma alergenů obsažených v potravinách.
  3.  Uveďte alergeny v popise jídel.
  4.  Navrhněte alternativní řešení.
  5. Zařaďte do menu nabídky jídel bezpečných pro hosty s alergiemi nebo intolerancí k určitým potravinám (např. bezlepkové).
  6.  Nikdy nepodávejte informace, jejichž správností si nejste jisti.
  7.  Použijte ochranné prostředky a způsoby přípravy a manipulace, abyste zamezili náhodnému přenosu alergenů mezi jednotlivými potravinami. Podrobné informace najdete v příručce.
  8. Zdůrazněte/ upozorněte na všechny možnosti nevyhnutelné (náhodné, nebo potenciálně možné) kontaminace přímo v menu.
  9. Vyvěste v blízkosti telefonu kontakt na rychlou lékařskou pomoc v náhlých případech.
  10. Vyvěste na viditelném místě plakát obsahující 14 hlavních alergenů.