- Postarejte se o proškolení všech členů kuchařského personálu a obsluhy.
- Aktualizujte průběžně informace na téma alergenů obsažených v potravinách.
- Uveďte alergeny v popise jídel.
- Navrhněte alternativní řešení.
- Zařaďte do menu nabídky jídel bezpečných pro hosty s alergiemi nebo intolerancí k určitým potravinám (např. bezlepkové).
- Nikdy nepodávejte informace, jejichž správností si nejste jisti.
- Použijte ochranné prostředky a způsoby přípravy a manipulace, abyste zamezili náhodnému přenosu alergenů mezi jednotlivými potravinami. Podrobné informace najdete v příručce.
- Zdůrazněte/ upozorněte na všechny možnosti nevyhnutelné (náhodné, nebo potenciálně možné) kontaminace přímo v menu.
- Vyvěste v blízkosti telefonu kontakt na rychlou lékařskou pomoc v náhlých případech.
- Vyvěste na viditelném místě plakát obsahující 14 hlavních alergenů.