Napříč Evropou se rozmáhají potravinové služby a provozovatelé potravinářských podniků rychle hledají cesty, jak z tohoto prosperujícího trhu těžit. Pokud mezi nabízené služby plánujete zařídit doručování jídla, zde uvádíme některé z nejčastějších mýtů, o kterých je dobré vědět.

Mýtus

Rozvoz jídla pro váš podnik znamená navýšení prodeje a zisku.

Fakt

I když se objem prodeje může zvýšit, kurýrní služba si účtuje provizi za logistiku, doručení a zákaznický servis, čímž se sníží vaše ziskové rozpětí.

Tip: Pozorujte, upravujte a vyjednávejte. Sledujte ziskové rozpětí doručovaných pokrmů a provádějte odpovídající úpravy. Můžete se také pokusit vyjednávat o lepší provizi a obchodních podmínkách s kurýrní službou.

 

Mýtus

Abyste mohli využívat online portály pro rozvoz jídla, musíte být technicky zdatní.

Fakt

Většina rozvozových portálů používá jednoduché rozhraní. Je důležitější mít schopný tým, který zvládne připravit větší množství různých objednávek.

Tip: Zajistěte, aby byl váš tým výborně seznámen s každým doručovacím systémem a jeho fungováním. Měl by být také schopen vyvážit objednávky v restauraci s objednávkami doručení jídla.

 

Mýtus

Vyřizování objednávek na doručení potravin je snadné. Je to jako vyřizovat objednávky navíc.

Fakt

Požadavky na doručování jídla se mohou výrazně lišit, což ztěžuje přípravu a uchovávání.

Tip: Používejte kvalitní suroviny, které zkracují dobu přípravy, budete se tak moci věnovat důležitějším úkolům. Například, místo vaření bramborové kaše od nuly zkuste použít Knorr Bramborovou kaši – příprava na pánvi wok trvá pouze 5 minut!

 

Mýtus

Jídlo podléhá zkáze, takže lze doručovat jen omezené spektrum jídel.

Fakt

Existují tipy a triky stejně jako různé suroviny, které jsou vhodnější k převážení než jiné.

Tip: Používejte suroviny, které zvyšují trvanlivost jídla. Například místo čerstvých rajčat, která se mohou rychleji kazit, použijte Knorr Rajskou omáčku Napoli, která dodá stejně koncentrovanou chuť bez snížení trvanlivosti.

 

Poslechněte si názor šéfkuchaře

Please enter a video description 00:00

Video: Al Forno, Singapur

Šéfkuchař Alessandro Di Prisco

Šéfkuchař Alessandro se podělil o zkušenosti, jak tato dlouholetá italská restaurace s velkým úspěchem spojila své tradiční pokrmy s moderním rozvozem jídla.

Zpět na ROZVOZ JÍDLA