Čajový grog
Suroviny
120 ml červené víno; 1 ks skořice celá; 20 g cukr krystal; 120 ml Lipton Zelený Orient; ½ ks šťáva z citrónu; 10 ml rum
Cukrový sirup
50 ml voda; 20 g cukr
Příprava
• V menším hrnci povaříme víno se skořicí.
• Připravíme si cukrový sirup – uvaříme vodu spolu s cukrem.
• Do scezeného skořicového vína přilijeme cukrový sirup a čaj. Spolu nechámesvařit, odstavíme, dochutíme citrónovou šťávou a cukrem dle chuti.
• Horký grog nalijeme do nahřátých skleniček a dolijeme rumem.
Cherry čaj
Suroviny
1 sáček Lipton Yellow Label; 1 ks vanilkový lusk; Pár kapek citrónové šťávy, 2 cl cherry brandy, Dle chuti cukr
Přípava
• Čaj a vanikový lusk zalijeme horkou vodou a necháme asi tři minuty louhovat. Přidáme citrónovou šťávu a cherry brandy.
• Podle chuti osladíme
Červený lev
Suroviny
1 ks pomeranč; 4 lžíce cukr; 1 l Lipton Yellow Label (horký); 1 l červené víno; 1 špetka hřebíček mletý; 1 l rybízový likér
Příprava
• Pomeranč spirálovitě oloupeme a odšťavíme.
• Čaj, šťávu z pomeranče, víno, cukr a mletý hřebíček přivedeme téměř k varu. Přidáme rybízový likér a zahřejeme. Nevaříme!
• Rozdělíme do pohárů a ozdobíme spirálou z kůry pomeranče.
Šálek plný ovoce
Suroviny
1 sáček Lipton Yellow Label; 250 ml voda; 100 g čerstvé ovoce (pomeranč, mandarinka, limetka, citrón); 20 g med
Příprava
• Ovoce omyjeme a nakrájíme na kolečka, vložíme do rendlíku a zalijeme 250 ml vody.
• Pomalu přivedeme k varu.
• Po odstavení vylouhujeme sáček černého čaje, dochutíme medem a zamícháme.
Horký pomeranč
Suroviny
1 kg Instantní nápoj Alza Pomeranč; 10 l voda; 500 g čertsvý pomeranč; 250 g citrón
Příprava
• Obsah balení rozmícháme ve vařící vodě, přidáme na kousky nakrájený pomeranč, citrón a podáváme. (Můžeme přidat badyán, skořici...)
Vánoční nealko punč
Suroviny
5 sáčků Lipton S příchutí lesního ovoce; 1 ks hruška; 1 ks pomeranč; 1 ks citrón; 1 dl med; 20 ks hřebíček; 3 ks hvězdičky badyánu; 1 lžička rumové aroma
Příprava
• V hrnci uvaříme ovocný čaj, nakrájíme do něj jablko, hrušku, pomeranč a citrón (oloupaný), dochutíme cukrem, celou skořicí, badyánem, hřebíčkem a pomalu vaříme asi hodinu.
• Do uvařeného punče přidáme kávovou lžičku rumového aroma.