Je třeba omezovat pouze bílý cukr. Pokud ho nahradíme hnědým nebo třtinovým, problém zmizí.

Je třeba omezovat pouze bílý cukr. Pokud ho nahradíme hnědým nebo třtinovým, problém zmizí.

NE

Hnědý cukr je stejně kalorický jako „klasický“ bílý cukr z cukrové řepy. Tím spíš, jestli se pod názvem „hnědý cukr“ nekryje nerafinovaný cukr třtinový, (který má minimálně více výživných složek), ale rafinovaný a zabarvený na zlatou barvu cukr z cukrové řepy.

Med místo cukru, to je zdravá alternativa

Med místo cukru, to je zdravá alternativa

ANO / NE

Med má určitě více výživných složek než bílý cukr, ale je více kalorický. 1 lžička medu má dvakrát více kalorií než jedna lžička cukru. Takže také med by měl být v dietě dětí omezován.

Čím je lépe sladit: stévie, xylitol nebo cukr

Čím je lépe sladit: stévie, xylitol nebo cukr

Xylitol, neboli březový cukr, má o polovinu méně kalorií než bílý cukr. Když ho používáme, musíme si dát pozor, protože ve větších množstvích může zrychlovat peristaltiku střev, což může vyvolat průjem. Výhodnější je rozhodnout se pro stévii – tato rostlina pocházející ze Střední a Jižní Ameriky je velmi sladká a má (nula!) kalorií.

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet