Když přemýšlíte o americké kuchyni, asi si většina lidí představí burgery a hotdogy. Co dalšího můžete ještě jíst v každém koutě Spojených států?

Popularita těchto jídel přímo souvisí s popularitou restaurací rychlého občerstvení. To však neznamená, že by Američané neexperimentovali. Moderní verze tradičních jídel rychlého občerstvení můžeme často najít i v tříhvězdičkových restauracích.

V USA můžete jíst doslova cokoliv, anglickou snídani, všechny druhy pizzy, nebo sushi. Stačí jen vědět, kam zajít.

Jde o region, kde jsou nejvíce patrné evropské vlivy, zejména britské, francouzské a italské. V Nové Anglii si můžeme vychutnat clam chowder (typ polévky z mořských plodů), v New Yorku donuty a pizzu s tenoučkou kůrkou a ve Filadelfii známé Philly Cheese Steak sendviče. 

Zimy na severu jsou chladné, odtud pochází popularita lovení ryb dírou v ledu. V Chicagu můžeme ochutnat americké verze polských jídel, jako je klobása nebo pirohy. Kansas City je známé svým stylem grilování, pro které se používají různé druhy masa, jako je hovězí, krůtí, vepřové a skopové. 

Americký jih znamená vepřové a cajunskou kuchyni. Na jedné straně se zde podávají pokrmy v evropském stylu, jako jsou například klobásy, šunka, nebo vdolečky se šťávou. Na straně druhé zde najdeme cajunskou kuchyni, s jejími mořskými plody a rýžovými dušenými pokrmy jako je jambalaya. Je to také místo odkud pochází omáčka Tabasco.

Pokud slyšíte Aljaška, musíte si představit ryby. Zvláště pacifický losos, pstruh, treska a halibut. Pokud se budete pohybovat směrem na jih, najdete ovocné sady. Tam se pěstují jablka, třešně a lískové oříšky, které se používají v tak milovaných amerických koláčích.

Kalifornie nabízí Kalifornské rolky – lokální verzi sushi s krabím masem, okurkou a avokádem. Ve zbytku regionu dominuje Tex-Mex kuchyně, která nabízí americkou verzi mexických jídel, jako jsou: fajita, chili con carne, burrito a nachos se sýrovou omáčkou.

Tento region čerpá inspiraci z asijské kuchyně. Najdete zde japonské syrové ryby, korejské kimchi a vietnamskou citronovou trávu a rybí omáčku. Velmi často se podávají k obědu s rýží, nebo asijskými nudlemi.