Chengdu je hlavní město provincie Sečuan, kde je možné najít bohatou nabídku pouličních jídel. Tato jídla zahrnují rýžové knedlíky v pálivo-kyselé omáčce, kořeněné mletou sečuánskou paprikou, hnědým rýžovým octem, tmavou sójovou omáčkou, olejem z chilli a nakládanou zeleninou. Koule z lepivé rýže v miskách, takzvané „tři výstřely z děla“, mají úžasnou hřejivou chuť. Dalšími pokrmy jsou například dvakrát vařené vepřové, kuře kung pao a na pánvi sušené zelené fazolky.

Street food z Čcheng-tu

00:54

Více tipů a kuriozit o SVĚTOVÉ KUCHYNI

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.