„Je to bez lepku?“ - to je otázka, kterou si klade stále více zákazníků. V dnešní době, kdy se zvyšuje nesnášenlivost lepku a chronických onemocnění způsobených citlivostí na lepek, je důležité, abyste našli vhodné a lákavé potraviny bez lepku. Máme pro vás pět skvělých tipů, jak zapracovat bezleková jídla do menu.

  1. Nahraďte přísady jako je pšenice, ječmen, žito, oves, slad a kuskus rýžovou moukou, pohankou, škrobem, kukuřičnou moukou, quinou či sójou.  U mnoho jídel místo mouky můžete použít ořechy/fazole/semínka a cizrnu.
  2. Využijte speciálně zhotovené bezlepkové výrobky dostupné na našem trhu.  Snížínte náklady na speciální ingredience.
  3. Použijte fazole, rýži, zeleninu a jiné bezlepkové potraviny.
  4. U balených výrobků najděte značky, které neobsahují lepek a které vám pomohou zajistit konzistenci kvality.
  5. Označte bezlepková jídla v nabídce. Usnadníte tak zákazníkovi výběr jídla.