Menu

Sous-Vide, neboli příprava jídel vařením ve speciálních vakuovacích sáčcích ve vodní lázni na přesně kontrolovanou teplotu. Tato technika má zajistit požadovaný, přesný a vždy perfektní výsledek pokrmu. 

V čem konkrétně spočívá vaření Sous-Vide, jaké jsou potřeba dodržet kroky a proč je tato technika u kuchařů tak oblíbená? To si přečtěte v našem článku

Jiný druh masa, jiná příprava

Každý druh masa, dokonce i jinak velké kousek masa, se připravuje při různé teplotě a také různě dlouhý čas.

Kuřecí maso například vyžaduje vyšší teplotu během přípravy než třeba maso hovězí, vepřové nebo než ryby. Naopak ale zase nepotřebuje moc dlouhé vaření. Tmavší maso, které je přirozeně hutnější, vyžaduje delší dobu vaření.

Pokud budete dodržovat přesnou teplotu a dobu vaření ve vakuu, docílíte dokonale jemného, a přitom neobyčejně šťavnatého kousku masa, které se vám na vidličce doslova rozpadne a v puse úplně rozplyne. Na talíři si ale zachová ten správný tvar.

Pro přehlednost, jak dlouho a při jaké teplotě se které maso vaří, využijte následující tabulku: 

tabulka_sous vide teploty_priprava masa
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu