Objevte nové bylinky a koření Knorr Professional
Pokud otevřete balíček s kořením, očekáváte svěží vůni, výraznou chuť a bohatou barvu. Tyto tři prvky, vůně, chuť a vzhled, jsou známkou kvality nových bylinek a koření Knorr Professional.
Naše nová řada bylinek a koření Knorr Professional obsahuje pečlivě vybrané bylinky, semínka, bobule a zeleninu, které jsou usušené a jemně namleté. 100% čistá chuť bez umělých barviv, konzervačních látek nebo glutamátu sodného!

V našich balíčcích se sladkou a pálivou paprikou najdete plody subtropické rostliny Capsicum annuum, která vyžaduje teplé klima a správnou vlhkost, aby zcela dozrála. Pokud během jejího pěstování spadne příliš srážek, pak jsou vnější části rostliny náchylné k chorobám, pokud je srážek příliš málo, pak rostlina ztratí květy dříve, než se z nich stanou šťavnaté plody. Díky tomu je právě Španělsko perfektní zemí původu, protože poskytuje ty nejlepší podmínky pro růst, které zaručí, že je koření voňavé a má bohatou barvu.
Není divu, že toto koření je poznávacím znamením pro většinu španělských tradičních pokrmů. Sladká paprika se používá v polévkách, dušených a masových pokrmech, hlavně v těch s kuřecím masem, které díky němu získá krásnou barvu. Pálivou papriku můžete použít ve všech pokrmech, kde špetka štiplavosti pomůže zvýraznit chuť pokrmu.

Černý pepř je plod tropické a subtropické rostliny, která roste v teplém a vlhkém klimatu. K zrání potřebuje vysoké teploty a hodně vláhy - právě proto pochází Černý pepř Knorr Professional z Vietnamu, kde má právě ideální podmínky pro růst.
Jeho ostrá, dřevitá chuť dodá vašim polévkám, dušeným pokrmům, nádivkám a všemu masu a rostlinným pokrmům výrazný tón. Celý pepř dodá polévkám skutečně zvláštní aroma, ale nebojte se používat čerstvě namletý pepř ve všech pokrmech, které potřebují trochu více chuti.

Oregano má rádo mírné teploty, ale vysokou vlhkost. Tyto podmínky zajišťují, že produkuje dostatek éterických olejů, díky kterým se vynoří jeho charakteristické aroma. A právě proto je naše oregano pěstováno v Turecku, na místě, kde jsou ty správné podmínky právě pro tuto rostlinu, aby rostla a vyvíjela tu správnou chuť a aroma. Sbíráme ho v srpnu a září, když je v plném květu.
Pro mnoho lidí je oregano spojené s pizzou, ale může toho nabídnout mnohem více. Všechna středozemní jídla povýší na vyšší úroveň, zejména jídla, která se připravují z rajčat nebo lilku. Dodá také skvělé aroma kuřecím masům a rybám.

Majoránka je blízká příbuzná oregána, a právě proto může růst v podobném klimatu. Potřebuje však mírně vyšší teploty a vlhčí půdu, a právě proto je Egypt ideálním místem pro její pěstování. Majoránka zde může růst do svého plného potenciálu.
Teplé bylinné aroma majoránky nechá vyniknout chuť všech masových pokrmů, hlavně těch, které jsou připravené z mletého masa, stejně jako tradiční skopové pokrmy. Majoránku můžete přidávat také do hustých polévek, zeleninových pokrmů a třeba i dušené čočky. Absolutně vynikající!

Tato trvalka si vyloženě užívá polské klima, a to vlhkou půdu, suchý vzduch, mírné teploty a žádné nadměrné vystavení slunci. V takových podmínkách vytváří nejvíce esenciálních olejů, které jsou odpovědné za svěží a intenzivní vůni bylinky.
Ačkoliv se tymián používal ve starověkém Řecku na rituály, dnes jde o krále středomořské kuchyně. Maso, zelenina, polévky, saláty, jeho možnosti jsou nekonečné. Naši kuchaři oceňují jeho aroma zejména v marinádě na kuře.

Pokud vás zvláštní rozmarýnové jehličkovité lístky a modré květy přivádějí na myšlenku na jih Evropy, pak vás může překvapit zjištění, že ještě lepší podmínky pro růst této byliny nabízí Maroko se svým horkým a suchým klimatem. Marocká měkká písčitá půda pomáhá rozmarýnu dosáhnout jeho plného potenciálu.
Jeho intenzivní, trochu hořká chuť může pokrmu snadno dominovat, proto byste jej měli používat opatrně. Lze z něj také připravit rozmarýnový olej. Rozmarýn nechá vyniknout chuti červeného masa a pečené kořenové zeleniny, zejména brambor.

Exotické, teplé a lehce hořké aroma římského kmínu perfektně obohatí sladké podtóny ve vašich pokrmech. Aby to však bylo možné, musí římský kmín vyrůst na slunci. Právě proto náš kmín pochází z horké, ale ne příliš deštivé Indie.
Přestože je římský kmín králem indické kuchyně, jeho moc nerespektuje žádné geografické hranice. Můžete jej také najít v národních kuchyních Mexika nebo Středního Východu. Použijte ho třeba na voňavý dal a bohatá karí, ale nebojte se přidat špetku do chilli con carne, nebo do falafelů s hummusem. Pro vaši etno kuchyni je skutečně nepostradatelný!

Nové koření a hřebíček patří do stejné rodiny a sdílejí svůj teplý, kořenitý charakter. Ačkoliv je známé v Evropě jako součást „Divokého koření“, tato rostlina ve skutečnosti potřebuje tropické, nebo subtropické klima a hodně slunečního záření. Prozkoumali jsme svět a zjistili, že Mexiko nabízí ty nejlepší podmínky.
Nové koření se často používá v tradičních vývarech, fondech, polévkách a dušených pokrmech. Může vás překvapit, že je velmi populární v mexické a karibské kuchyni, a to tolik, že jde o neopomenutelnou ingredienci omáčky mole a kořenící směsi na hovězí maso.
Související články
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.