Pečená vepřová plec s frncouchatým knedlíkem a špenátem

Suroviny
Pečená vepřová plec s frncouchatým knedlíkem a špenátem
−
+
€968.84
Ingredience
Vepřová plec
/g
1000.0 g
0%
Sůl kamenná
/g
10.0 g
0%
Kmín Celý
/g
1.0 g
0%
Cibule žlutá
/g
300.0 g
0%
Knorr Šťáva k vepřovému masu 1,4 kg
/g
50.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
100.0 g
0%
Česnek
/g
20.0 g
0%
Knorr Delikat Kořenicí přípravek bez přídavku soli 3 kg
/g
15.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Špenát listový
/g
1500.0 g
0%
Brambory Varný Typ B – Loupané
/g
1200.0 g
0%
Knorr Bramborové těsto 10 kg
/g
400.0 g
0%

/
Ingredience
-
Vepřová plec 1000.0 g
-
Sůl kamenná 10.0 g
-
Kmín Celý 1.0 g
-
Cibule žlutá 300.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100.0 g
-
Česnek 20.0 g
-
Špenát listový 1500.0 g
-
Brambory Varný Typ B – Loupané 1200.0 g
Příprava
-
Ingredience
- Vepřovou plec vcelku rozdělíme po vlákně na díly o průměru cca 8 cm a zdrezírujeme potravinářským provázkem. Do GN nádoby vložíme nakrájenou cibuli a přidáme osolené a okmínované maso. Mírně podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme vkonvektomatu na 230°C 10 minut. Poté zmírníme teplotou na 170°C a upečeme do měkka. Před koncem pečení poklici sundáme a maso dopékáme do zlatavé barvy. Upečené maso vyjmeme, výpek scibulí nalijeme do pánve, vyrestujeme, přidáme vodu, vepřovou šťávu a provaříme.
- Špenát: Přebereme, otrháme, důkladně omyjeme studenou vodou. Vhrnci na tuku orestujeme česnek a cibuli. Přidáme odkapaný špenát a zlehka ho orestujeme.
- Knedlík: Oloupané syrové brambory nakrájíme na nudličky a spojíme sbramborovým těstem. Dobře prohněteme, čímž vytvoříme kompaktní těsto a pomocí lžic tvarujeme noky, které vaříme vmírně vroucí vodě nebo vpáře 10-15 minut.