Krémové nebo vývary?

Které polévky jsou pro rozvoz ty nejvhodnější? Vyberte ty, které jsou u vašich hostů nejoblíbenější, ale dbejte také na to, abyste jim je byli schopní doručit domů bez újmy. K rozvozu můžete ve skutečnosti nabídnout všechny nejoblíbenější polévky, vývary i krémové. Nelze však rozvážet zapečené polévky, např. s krutony (jako je cibulačka), nebo polévky podávané v těstě/chlebu.

Když budete skládat polévkové menu k rozvozu, vyberte to nejlepší maso, zeleninu a další suroviny, které by se měly zároveň dobře připravovat a neměly by být příliš drahé. K urychlení přípravy polévek, na kterých si vaši hosté vždycky rádi pochutnají, vyzkoušejte výrobky Knorr: Knorr hovězí vývar,  Knorr kuřecí vývar , Knorr zeleninový vývar  a Knorr houbový vývar . Pomohou vám uvařit chutný základ pro jakoukoli polévku za několik málo sekund.

Zajistěte kvalitu pevných složek

Pokud nabízíte polévky s kousky zeleniny či masa, s těstovinami nebo rýží, věnujte pozornost tomu, aby každá porce obsahovala správné množství surovin. Když si někdo objedná gulášovou polévku nebo zelňačku s klobásou, jistě nebude spokojený, jestliže dostane jen tekutinu bez masa či zeleniny.

Při vytváření receptu na polévku myslete na ten nejlepší poměr vývaru a pevných složek u každé porce. Tak bude porcování polévek pro rozvoz snazší.

Nádoby — misky, kelímky nebo boxy, které lze tepelně zatavit?

Prvním krokem k pozitivní zkušenosti je používání gastro nádob, ze kterých se polévky nevylijí. Když zákazník dostane jen polovinu objednané porce, zajisté si u vás už nic neobjedná.

Pokud se rozhodnete pro nádoby z polystyrenové pěny nebo plastu, zkontrolujte jejich pevnost a také těsnost víčka. Další alternativou jsou papírové kelímky. Neudrží sice polévku tak dlouho teplou, ale méně tečou a ocení je především hosté, kteří fandí ekologickým řešením.

Chcete-li mít 100% jistotu, že z nádoby nic nevyteče, investujte do zatavovacího stroje.

K zatavování se nejběžněji používají plastové nádoby, takže pokud chcete snížit vaši spotřebu plastů, případně pokud jsou pro vaše hosty důležité ekologické otázky, popřemýšlejte, zda hermeticky uzavřené obaly stojí za všechen ten plastový odpad.

Ke každé polévce odpovídající obal

Kromě ekologického uvědomění a těsnosti gastro obalu je dalším důležitým aspektem při výběru té správné nádoby to, jak dobře vystihuje charakter každého jídla. Když například nabízíte zdravé zeleninové polévky, zvolte pro ně ekologické nádoby z lepenky. Pro asijské polévky se zase skvěle hodí černé plastové nádoby.

Jestliže máte na menu polévky s velkým objemem jako pho či ramen, je nutné vybírat nádoby ještě pečlivěji. V případě vietnamské polévky pho je vhodné dát vývar s nudlemi do jedné nádoby a maso a bylinky do druhé — tak se váš zákazník bude moci rozhodnout, kolik masa či bylinek chce v polévce mít.

U polévky ramen je úhledné uspořádání všech složek zásadní. Dobrý nápad je nalít vývar do menší nádoby a dát všechny ostatní části do větší misky, do které si zákazník může polévku nalít těsně před konzumací. Tak se pevné složky v polévce nepomíchají. Tento trik můžete využít, pokud nabízíte polévku ramen připravenou podle našeho receptu — se dvěma druhy masa a vejcem uvařeným metodou sous-vide.

Pevné složky polévek — dohromady nebo zvlášť?

Při přepravě se krutony nasypané do stejné nádoby jako polévka rozmočí; bylinky a vejce se usadí na dně; a smetana položená na hladinu se s polévkou smíchá. Nejlepším řešením je tyto části polévek dodávat v malých miskách, aby si je zákazníci mohli do polévky přidat sami doma.

Pokud máte zatavovací stroj, můžete polévky podávat v obalu se dvěma přihrádkami — do jedné nalije polévku a do druhé dejte ostatní suroviny nebo i chleba. Díky tomuto elegantnímu řešení svým zákazníkům dopřejete gastronomický zážitek, který potěší i jejich zrak.