Menu

Suroviny

+

Postup

  • Čerstvá makrela (nebo jiná spíše větší čerstvá ryba), celá 700.0 g
  • Fazole Edamame 100.0 g
  • Krevety loupané, velikosti 20/30 400.0 g
  • Limetová štáva 125.0 ml
  • Olej, olivový 125.0 ml
  • Sůl 5.0 g

Šafránová omáčka


Ceviche je speciální úprava syrových ryb, které se marinují v citrónové nebo limetkové šťávě. Může se připravovat i z tuňáka nebo žraloka.

...

Příprava

  1. Postup

    • Edamame fazolky povaříme v osolené vodě a po zchlazení sloupneme tuhou slupku.
    • Očištěné vykostěné a kůže zbavené filety z makrely nakrájíme na kostky o velikosti asi 1,5 cm (6 ks na porci) a spolu s krevetami a povařenými fazolkami vložíme do limetkové marinády, kterou připravíme smícháním limetkové šťávy s olejem a solí.Marinádu nechámepůsobit pár hodin, nejlépe přes noc.
  2. Šafránová omáčka

    • Šafránovou omáčku připravíme tak, že všechny ingredience mixujeme tak dlouho, až je xantan zcela absorbován a zahustí omáčku do lehce sirupovité konzistence.
  3. Servírování

    • Pro podávání vychladíme plochý talíř, na který nejprve nalijeme šafránovou omáčku, pak položíme 6 kousků marinované ryby, 3 krevety a 6 kousků zelených fazolek.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu