Ceviche z makrely s mořskými plody a šafránem
Ceviche je speciální úprava syrových ryb, které se marinují v citrónové nebo limetkové šťávě. Může se připravovat i z tuňáka nebo žraloka.

Suroviny
Ceviche z makrely s mořskými plody a šafránem
−
+
€70.1
Postup
Čerstvá makrela (nebo jiná spíše větší čerstvá ryba), celá
/g
700.0 g
0%
Fazole Edamame
/g
100.0 g
0%
Krevety loupané, velikosti 20/30
/g
400.0 g
0%
Limetová štáva
/ml
125.0 ml
0%
Olej, olivový
/ml
125.0 ml
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Šafránová omáčka
Voda
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Rybí bujón 1 l
/g
10.0 g
0%

Knorr Professional Šafránová pasta 0,8 kg
/g
15.0 g
0%

Xantan
/g
1.0 g
0%
Limetová štáva
/ml
25.0 ml
0%
/
Postup
-
Čerstvá makrela (nebo jiná spíše větší čerstvá ryba), celá 700.0 g
-
Fazole Edamame 100.0 g
-
Krevety loupané, velikosti 20/30 400.0 g
-
Limetová štáva 125.0 ml
-
Olej, olivový 125.0 ml
-
Sůl 5.0 g
Šafránová omáčka
-
Voda 300.0 ml
-
Xantan 1.0 g
-
Limetová štáva 25.0 ml
Příprava
-
Postup
- Edamame fazolky povaříme v osolené vodě a po zchlazení sloupneme tuhou slupku.
- Očištěné vykostěné a kůže zbavené filety z makrely nakrájíme na kostky o velikosti asi 1,5 cm (6 ks na porci) a spolu s krevetami a povařenými fazolkami vložíme do limetkové marinády, kterou připravíme smícháním limetkové šťávy s olejem a solí.Marinádu nechámepůsobit pár hodin, nejlépe přes noc.
-
Šafránová omáčka
- Šafránovou omáčku připravíme tak, že všechny ingredience mixujeme tak dlouho, až je xantan zcela absorbován a zahustí omáčku do lehce sirupovité konzistence.
-
Servírování
- Pro podávání vychladíme plochý talíř, na který nejprve nalijeme šafránovou omáčku, pak položíme 6 kousků marinované ryby, 3 krevety a 6 kousků zelených fazolek.