Šašlik
Marinování šašliku v majonéze dodá masu výjimečnou křupavost a šťavnatost.

Suroviny
Maso
-
Vepřová plec 2.4 kg
Marináda
-
Sůl 10 g
-
Černý pepř, čerstvý mletý 5 g
-
Paprika mletá, sladká 5 g
-
Majoránka, sušená 5 g
Doplňky
-
Cibule (kroužky) 1 kg
-
Slanina 1.4 kg
-
Česnek čerstvý 40 g
-
Sůl 15 g
-
Olej 100 ml
Příprava
-
Maso
- Plec nakrájejte na kostky na šašlik.
-
Marináda
- Všechny složky marinády rozmíchejte a promíchejte s masem, odstavte na 12 hodin.
-
Doplňky
- Cibuli a slaninu na proužky osolte, ochuťte rozdrceným česnekem a pokropte olejem.
-
Příprava
- Na namočené bambusové špejle napíchněte maso, cibuli a slaninu.
- Pečte v troubě vyhřáté na teplotu 165 °C cca 30 minut nebo grilujte do měkka.