Bílá klobása s bramborovo-čočkovým salátem

Suroviny
Bílá klobása s bramborovo-čočkovým salátem
−
+
€293.8
Ingredience
Bílá jemná klobása
/g
1500.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Salát
Brambory, varný typ A
/g
1000.0 g
0%
Čočka Velkozrnná
/g
250.0 g
0%
Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Sůl
/g
3.0 g
0%
Čočka červená
/g
150.0 g
0%
Čočka Naklíčená
/g
200.0 g
0%
Ocet Jablečný
/g
50.0 g
0%
Řepkový olej
/g
100.0 g
0%
Výhonky Hrášku
/g
50.0 g
0%
/
Ingredience
-
Bílá jemná klobása 1500.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
Salát
-
Brambory, varný typ A 1000.0 g
-
Čočka Velkozrnná 250.0 g
-
Voda 1500.0 ml
-
Sůl 3.0 g
-
Čočka červená 150.0 g
-
Čočka Naklíčená 200.0 g
-
Ocet Jablečný 50.0 g
-
Řepkový olej 100.0 g
-
Výhonky Hrášku 50.0 g
Příprava
-
Ingredience
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm velké a vložíme do mísy. Velkozrnnou čočku přebereme a uvaříme ji včásti vývaru na skus. Poté ji přecedíme a necháme vychladnout. Propláchnutou červenou čočku vložíme do vroucího vývaru, velmi krátce povaříme na skus, přecedíme a necháme vychladit. Obě uvařené čočky přidáme knakrájeným kostkám brambor, přidáme naklíčenou čočku, olej, ochutíme solí, octem, zeleninovým bujónem a vše lehce promícháme. Necháme odležet vchladničce. -
Salát
Klobásu naměříme a otáčením střívka rozdělíme na porce, ve zúžení překrojíme, jednotlivé porce svineme do spirály a středem propíchneme špejlí. Pečeme na tuku Combi Profi při cca 140°C tak, že GN plech postříkáme tukem, poklademe stočenými klobáskami a opět svrchu postříkáme, pečeme do zlatova (cca 5-6 minut).