Bramborové domácí krokety s delikátní omáčkou
Seznamte se s receptem na domácí bramborové krokety. Plňte je libovolnou náplní nebo je podávejte bez nádivky, ale nikdy nezapomeňte na studenou omáčku. Krokety lze podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu, v bufetu tak ideálně nahrazují klasické hranolky

Suroviny
Bramborové domácí krokety s delikátní omáčkou
−
+
€10875.0
Krokety
Hrubá mouka
/g
350.0 g
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Vejce
/kus
5.0 kus
0%
Tvrdý sýr (30% tuku)
/g
300.0 g
0%
Panko strouhanka
/g
200.0 g
0%
Omáčka
Okurky sterilované kyselé
/g
100.0 g
0%
Žampiony sterilované (drobné kostičky)
/g
100.0 g
0%
Kopr, Cerný Pepř, Sůl
/
0.0
0%
Strouhaný Křen Dle Chuti
/
0.0
0%
Podávání
Salát mix
/g
300.0 g
0%
Ředkvičky, čerstvé
/g
120.0 g
0%
/
Krokety
-
Hrubá mouka 350.0 g
-
Voda 1.0 l
-
Vejce 5.0 kus
-
Tvrdý sýr (30% tuku) 300.0 g
-
Panko strouhanka 200.0 g
Omáčka
-
Okurky sterilované kyselé 100.0 g
-
Žampiony sterilované (drobné kostičky) 100.0 g
-
Kopr, Cerný Pepř, Sůl
-
Strouhaný Křen Dle Chuti
Podávání
-
Salát mix 300.0 g
-
Ředkvičky, čerstvé 120.0 g
Příprava
-
Krokety
- Směs na bramborovou kaši spojte s moukou, zalijte teplou vodou, promíchejte a nechte vystydnout.
- Potom přidejte 3 vejce, uhněťte těsto, utvořte krokety naplněné sýrem.
- Krokety obalte ve vejci, panko strouhance a usmažte ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritéze v teplotě 150 °C.
-
Omáčka
- Všechny složky na omáčku nakrájejte na drobné kostičky, kopr nasekejte. Vše spojte s majonézou a ochuťte dle vlastní potřeby.
-
Podávání
- Krokety podávejte s kytičkou salátů a porcí omáčky