Cassoulet
Cassoulet pochazí z Francie z období stoleté války s angličany. Název pokrmu je odvozený od kameninové nádoby, ve které se připravuje. Hlavní ingedience tvoří fazole, klobásky a bůček.

Suroviny
Cassoulet
−
+
€8027.8
Cassoulet
Velké bílé fazole
/g
600.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
300.0 g
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
500.0 g
0%
Jehněčí plec
/kg
1.5 kg
0%
Bílé klobásky (grilovací)
/kus
10.0 kus
0%
Paprika mletá, sladká
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Hovězí, bůček
/g
500.0 g
0%
Rajčata, cherry
/g
250.0 g
0%
Šalvěj čerstvá
/g
20.0 g
0%
Střídka z toastového chleba (rozmixovaná)
/g
500.0 g
0%
Husí sádlo
/g
120.0 g
0%
Husí paštika
/g
170.0 g
0%
Víno, bílé
/ml
100.0 ml
0%
Sůl A Pepř
/
0.0
0%
/
Cassoulet
-
Velké bílé fazole 600.0 g
-
Mrkev, čerstvá 300.0 g
-
Cibule 200.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 500.0 g
-
Jehněčí plec 1.5 kg
-
Bílé klobásky (grilovací) 10.0 kus
-
Paprika mletá, sladká 20.0 g
-
Hovězí, bůček 500.0 g
-
Rajčata, cherry 250.0 g
-
Šalvěj čerstvá 20.0 g
-
Střídka z toastového chleba (rozmixovaná) 500.0 g
-
Husí sádlo 120.0 g
-
Husí paštika 170.0 g
-
Víno, bílé 100.0 ml
-
Sůl A Pepř
Příprava
-
Cassoulet
- Fazole nechte přes noc namočit, slijte vodu a v čerstvé vodě (můžete přidat trochu Knorr Vepřový bujón) uvařte doměkka – asi jednu hodinu.
- Očištěnou mrkev, cibuli a celer hrubě pokrájíme.
- Maso nakrájíme na asi 3 cm velké kostky a opečeme na tuku spolu s nakrájenou zeleninou a celými klobáskami. Přidáme papriku, rajčatový protlak a zalijeme hovězím fondem, který připravíme přidáním Knorr Essence do vařící vody.
- Zcezené fazole a bůček spolu s masem a zeleninou podusíme v troubě asi 30 minut při 160 °C.
- Poté teplotu zvýšíme na 200 °C. Cassoulet rozdělíme na porce do gratinovacích nádob, přidáme rajčata a šalvěj, posypeme polovinou toastové strouhanky a asi 4 minuty necháme zapékat.
- Poté Cassoulet promícháme, posypeme opět zbylou strouhankou a gratinujeme dozlatova.
-
Tip
- Část mrkve můžeme nahraditžlutou řepou nebo žlutou mrkví.