Cheesecake podávaný se zavařeninou, krémem ganache a chalvovou zmrzlinou
Kombinace krémového tvarohu, křupavé máslové posypky, intenzivní ganache a suché emulze z olivového oleje. Přidáním chlavy do zmrzliny získáme velmi originální chuť.

Suroviny
Tvarohová hmota
-
Žloutky 80 g
-
Cukr 90 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 20 ml
-
Máslo 130 g
-
Tvarohový sýr typu Philladelphia 500 g
Čokoládový Ganache
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150 ml
-
Glukózový sirup 50 g
-
Mléčná čokoláda 450 g
-
Máslo 50 g
-
Pomerančový likér 50 ml
Posypka
-
Máslo 200 g
-
Odtučněné mléko v prášku 100 g
Zmrzlina
-
Vanilková zmrzlina 500 g
-
Chalva 100 g
Emulze z oleje
-
Glukózový sirup 200 g
-
Žloutky 3 kus
-
Olivový olej 250 ml
-
sůl
Ovocná zavařenina
-
Jablko 200 g
-
Hruška 200 g
-
Jablečný ocet 300 ml
-
Skořicová kůra 1 kus
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 2 kus
-
Rozinky 70 g
Příprava
-
Tvarohová hmota
- Žloutky smíchejte s krémem Rama 31 % a cukrem, potom ušlehejte ve vodní lázni. Přidejte máslo o pokojové teplotě a postupně přidávejte tvaroh. Vše promíchejte na hladkou hmotu.
- Přendejte do formiček, nechte vychladnout nebo zmrazit.
-
Čokoládový Ganache
-
Povařte krém Rama 31 % se sirupem, přidejte čokoládu a míchejte, až se úplně rozpustí.Přidejte máslo, a když hmota vychladne, přilijte pomerančový likér. Promíchejte a odstavte, aby vychladla.
-
-
Posypka
- Ohřejte máslo a zkaramelizujte v něm odtučněné mléko v prášku.
- Přeceďte přes jemné sítko a přendejte na papírovou utěrku.
-
Zmrzlina
- Vanilkovou zmrzlinu smíchejte s chalvou.
- Znovu zmrazte.
-
Emulze z oleje
- Sirup zahřejte na teplotu 30 °C, přidejte žloutek, promíchejte.
- Pomalu vlévejte olej, aby se utvořila hustá emulze. Ochuťte dle chuti.
-
Ovocná zavařenina
- Ovoce oloupejte, nakrájejte na kostky, přendejte do hrnce a zalijte octem.
- Přidejte koření, cukr a rozinky.
- Vařte na mírném ohni, až se odpaří šťáva, v nádobě těsně zakryté papírovou pokličkou na pečení s dírkou uprostřed.
-
Podávání
- Cheesecake podávejte s křupavým máslovým crunchem – posypkou, ganachem a zavařeninou.