Drůbeží játra s ananasem a jablky, rozinková rýže
Drůbeží játra jsou bohatým zdrojem železa a obsahují vysoké množství vitaminů rozpustných v tucích. Patří mezi nejbohatší zdroj vitamínů A. Mají také vysoký obsah vitamínu D a najdeme v nich i vitaminy řady B, které jsou rozpustné ve vodě.

Suroviny
Játra
-
Drůbeží játra 900 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60 g
-
Cibule žlutá 650 g
-
Ananas (konzerva, kostky) 120 g
-
Jablka, se slupkou 120 g
Rýže
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30 g
-
Rozinky 90 g
-
Sůl 10 g
-
Cibule 100 g
-
Hřebíček 1 g
-
Cizrna 150 g
Příprava
-
Játra
- Nahrubo nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme játra, která jsme předem promíchali s essencí,a propečeme.
- K měkkým játrům přidáme na kousky nakrájený ananas a pokrájená jablka zbavená jadřince s ponechanou slupkou.
-
Rýže
- Rýži propláchneme a vložíme na tuk. Pouze necháme zesklovatět, přidáme sůl, oloupanou cibuli, do které zapícháme hřebíček, opláchnuté rozinky, vařenou cizrnu a zalijeme vodou v poměru k rýži 1 : 1,5 l. Přivedeme k varu a na mírném ohni pod zakrytím necháme dodusit.
- Z hotové rýže odstraníme cibuli s kořením a promícháme.
-
Servírování
- Při výdeji uděláme v rýži důlek, do kterého vložíme porci jater s ovocem.