Dušené jehněčí kolínko

Suroviny
Dušené jehněčí kolínko
−
+
€661.62
Příprava
Jehněčí kolínka
/g
2500.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
150.0 ml
0%
Hladká mouka (na poprášení)
/g
150.0 g
0%
Knorr Delikat Kořenicí přípravek bez přídavku soli 3 kg
/g
20.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Česnek
/g
80.0 g
0%
Jalovec
/g
2.0 g
0%
Bobkový list
/g
1.0 g
0%
Cibule červená
/g
150.0 g
0%
Černé pivo
/ml
1000.0 ml
0%
Med
/g
200.0 g
0%
Čerstvý tymiánový svazeček
/g
5.0 g
0%
Čerstvý rozmarýn
/g
5.0 g
0%
Voda
/ml
1000.0 ml
0%
/
Příprava
-
Jehněčí kolínka 2500.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 150.0 ml
-
Hladká mouka (na poprášení) 150.0 g
-
Česnek 80.0 g
-
Jalovec 2.0 g
-
Bobkový list 1.0 g
-
Cibule červená 150.0 g
-
Černé pivo 1000.0 ml
-
Med 200.0 g
-
Čerstvý tymiánový svazeček 5.0 g
-
Čerstvý rozmarýn 5.0 g
-
Voda 1000.0 ml
Příprava
-
Příprava
Konvektomat předehřejeme na 150 °C. Jehněčí kolínka okořeníme, poprášíme moukou a na tuku zprudka ze všech stran opečeme.Maso vyndáme a ve výpeku zvolna orestujeme nakrájenou cibuli, potom přidáme rajčatový protlak pro zvýraznění barvy, opět chvíli restujeme. Následně vše zalijeme pivem, přidáme podrcený jalovec, česnek, tymián, pomačkané bobkové listy a rozmarýn.Přivedeme k varu a do směsi vložíme opečená kolínka, přidáme část omáčky demi glace a přiklopené dusíme pozvolna doměkka (cca 2–3 hodiny).Měkké maso vyjmeme (uchováme horké) a zahustíme šťávu zbylým demi glace a dochutíme medem. Šťávu přecedíme na teplá jehněčí kolínka. Jako vhodná příloha může být bramborová kaše, nastavovaná kaše nebo dobrý chléb.