Hovězí roštěná s omáčkou ze zeleného pepře a těstovinovým salátem
Těstoviny se sýrovou omáčkou – Mac & Cheese – klasika americké kuchyně. Je důležité, abyste používali k tomuto pokrmu příslušný sýr. Omáčky má být tolik, aby byly těstoviny dobře oblepené.

Suroviny
Hovězí roštěná s omáčkou ze zeleného pepře a těstovinovým salátem
−
+
€6612.93
Pečený roštěnec
Hovězí roštěnec
/kg
2.0 kg
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Professional Marináda na hovězí 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Sušená hořčičná semínka
/g
0.0 g
0%
Těstovinový salát
Máslo
/g
40.0 g
0%
Hladká mouka
/g
30.0 g
0%
Mléko
/ml
500.0 ml
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Sušená hořčičná semínka
/g
0.0 g
0%
Sýr Čedar nebo Mimolette
/g
220.0 g
0%
Pepřová omáčka
Knorr Pepřová omáčka 0,85 kg
/g
100.0 g
0%

Voda
/ml
700.0 ml
0%
Olej
/ml
0.0 ml
0%
Cibule, na kostičky
/g
100.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
2.0 kus
0%
Rozmarýn, čerstvý
/g
0.0 g
0%
Víno, červené
/ml
120.0 ml
0%
Máslo
/g
0.0 g
0%
Podávání
Černý pepř, čerstvý mletý
/g
0.0 g
0%
Plátky soli
/g
0.0 g
0%
Lístky z červené řepy
/g
0.0 g
0%
/
Pečený roštěnec
-
Hovězí roštěnec 2.0 kg
-
Olej 50.0 ml
-
Sušená hořčičná semínka
Těstovinový salát
-
Máslo 40.0 g
-
Hladká mouka 30.0 g
-
Mléko 500.0 ml
-
Sůl
-
Sušená hořčičná semínka
-
Sýr Čedar nebo Mimolette 220.0 g
Pepřová omáčka
-
Voda 700.0 ml
-
Olej
-
Cibule, na kostičky 100.0 g
-
Česnek stroužky 2.0 kus
-
Rozmarýn, čerstvý
-
Víno, červené 120.0 ml
-
Máslo
Podávání
-
Černý pepř, čerstvý mletý
-
Plátky soli
-
Lístky z červené řepy
Příprava
-
Pečený roštěnec
- Roštěnec očistěte, potřete olejem, marinujte ve směsi Knorr Marináda na hovězí maso a sušených hořčičných semínkách. Ponechte v marinádě 48 hodin.
- Pečte při teplotě 75 ⁰C, sondu nastavte na 58 ⁰C na jádro masa, nebo dle obliby.
-
Těstovinový salát
- Těstoviny uvařte v osolené vodě.
- Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji mlékem, přidejte sůl a sušená hořčičná semínka. Do omáčky přidejte strouhaný sýr Čedar (můžete ho nahradit sýrem Mimolette).
- Vše chvíli povařte na mírném ohni a poté promíchejte s vařenými teplými těstovinami.
-
Pepřová omáčka
- Směs na Knorr Pepřovou omáčku rozmíchejte ve vodě a povařte.
- Na oleji opečte cibuli s plátky česneku a snítkami rozmarýnu.
- Zalijte vínem a redukujte na poloviny obsahu. Esenci přeceďte a přidejte do pepřové omáčky.
-
Podávání
- Roštěnec naporcujte, posypte čerstvě umletým zeleným pepřem a plátky soli.
- Podávejte s těstovinovým salátem a pepřovou omáčkou.
- Ideálním doplňkem bude salát Coleslaw ve formě kuliček o velikosti vlašského ořechu.