Krémová dýňová polévka s broskví, s přidáním kokosového mléka a curry
Dýně se nesmí vařit ve velkém množství vody, protože tehdy ztrácí chuť a výživnou hodnotu. Lepší je dusit ji na mírném ohni v co nejmenším množství vody.

Suroviny
Krém
-
Dýně 2 kg
-
Broskev v nálevu 300 g
-
Šalotka 60 g
-
Mrkev, čerstvá 170 g
-
Česnek stroužky 3 kus
-
Kari žluté
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50 ml
-
Voda 2 l
-
Kokosové mléko 200 ml
-
Šťáva z citrónu 30 ml
-
Máslo 125 g
-
Sůl, cukr
Podávání
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 100 ml
-
Chilli paprička 1 kus
-
Čerstvé zelené bylinky
-
Mrkev, čerstvá
Příprava
-
Krém
-
Dýni oloupejte, odstraňte semena a nakrájejte na velké kostky. Šalotku, mrkev a česnek¨oloupejte, nakrájejte a nechte zesklovatět ve vyšším hrnci na tuku Rama Culinesse Profi , nakonec přidejte kari.
-
Vložte nakrájenou dýni a broskev, zalijte vše polovinou vody a duste pod pokličkou. Po několika minutách dodejte zeleninovou esenci.
-
Když bude dýně měkká, umixujte ji na hladké pyré, přidejte kokosové mléko, zbytek vody, šťávu z limetky a povařte.
-
Potom odstavte z tepla, přidejte nakrájené studené máslo a míchejte, až se rozpustí.
-
Vše dochuťte dle potřeby.
-
-
Podávání
- Na porci polévky nakapejte zakysaný krém Rama 24 %, ozdobte nudličkami mrkve a chilli papričkou nakrájenou hodně drobně.
- Ozdobte bylinkami, nejlépe čerstvým koriandrem.