Králík cibulář se zeleninovým ratatouille a petrželovými bramborami
Králičí maso je lehce stravitelné, má nízký obsah kolagenu a tuku. Výhodou králičího masa je kratší doba tepelného zpracování a převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s převahou nasycených mastných kyselin.

Suroviny
Králík cibulář se zeleninovým ratatouille a petrželovými bramborami
−
+
€3967.72
Králík
Králičí stehna
/kg
1.2 kg
0%
Cibule žlutá
/g
350.0 g
0%
Tymián, čerstvý
/g
5.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
60.0 g
0%
Bobkový list
/kus
3.0 kus
0%
Jalovec
/kus
3.0 kus
0%
Nové koření
/kus
6.0 kus
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
60.0 g
0%

Chlebová strouhanka
/g
150.0 g
0%
Ratatouille
Knorr Ratatouille 2,5 kg
/g
400.0 g
0%

Cuketa čerstvá
/g
200.0 g
0%
Cibule žlutá
/g
130.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
60.0 g
0%
Servírování
Brambory
/kg
1.5 kg
0%
Petržel hladkolistá, nasekaná
/g
30.0 g
0%
Rama Profi 1 kg
/g
100.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
/
Králík
-
Králičí stehna 1.2 kg
-
Cibule žlutá 350.0 g
-
Tymián, čerstvý 5.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
-
Bobkový list 3.0 kus
-
Jalovec 3.0 kus
-
Nové koření 6.0 kus
-
Chlebová strouhanka 150.0 g
Ratatouille
-
Cuketa čerstvá 200.0 g
-
Cibule žlutá 130.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
Servírování
-
Brambory 1.5 kg
-
Petržel hladkolistá, nasekaná 30.0 g
-
Rama Profi 1 kg 100.0 g
-
Sůl 10.0 g
Příprava
-
Králík
- Porce králíka potřeme polovinou kuřecí essence a posypeme tymiánem. Dáme do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejeme na 180 ・C.
- V kastrolu na tuku opékáme cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidáme porce králíka a opečeme je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme koření a zalijeme vodou a druhou polovinou kuřecí essence a přisypeme chlebovou strouhanku.P
- Přivedeme k varu, přiklopíme a dáme do trouby nebo konvektomatu. Pečeme zhruba 1,5 hodiny, až je maso téměř měkké.
- Nakonec králíka odklopíme a dopečeme dozlatova.
-
Ratatouille
- Cuketu a cibuli nakrájíme na kostky a společně orestujeme, přidáme ratatouille a celé prohřejeme.
-
Servírování
- Podáváme s omaštěnými vařenými petrželovými bramborami a pečenou zeleninou.