+

Náplň

Těsto

  • Pšeniční škrob 250 g
  • Sůl
  • Voda 250 ml
  • Bramborový škrob 100 g
  • Rostlinný olej 40 ml

Consommé

Podávání

  • Čerstvé chilli papričky 1 ks
  • Čerstvý koriandr
  • Lístky celeru 1 ks
  • Mini jarní cibulka 30 kus
  • Mrkev 100 g
  1. Náplň

      • Maso nakrájejte na kostičky, obalte vomáčce Ketjap Manis a omáčce Pang Gang a nechte hodinu odležet.
      • Poté maso vyjměte zmarinády a pomelte.
      • Krevety nakrájejte na malé kousky a rychle opečte v pánvi při vysoké teplotě. Vyjměte z pánve.
      • Ve stejné pánvi orestujte na kostičky nakrájenou šalotku sčesnekem, dokud nezesklovatí, poté přidejte pokrájené houby shiitake, chilli a zázvor. Opečte do barvy a nechte vychladnout. Smíchejte spomletým masem a koriandrem.
      • Dochuťte.
  2. Těsto

      • Pšeničný škrob smíchejte se solí, přilijte vodu a hněťte.
      • Přidejte bramborový nebo tapiokový škrob a olej a vytvořte hladké těsto. To poté zabalte do kuchyňské fólie a nechte hodinu odpočívat vlednici.
      • Ztěsta udělejte váleček silný asi 4cm a rozkrájejte ho na 20 stejně velkých kousků.
      • Každý kousek rozválejte a dejte na něj náplň. Knedlíčky zabalte (okraje ksobě přitiskněte) a uvařte v páře.
  3. Consommé

      • Do horké vody přidejte kuřecí bujón Knorr a zamíchejte.
      • Zeleninu oloupejte, nastrouhejte a smíchejte spomletým kuřecím masem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.
      • Připravenou směs zalijte prochladlým bujónem, přidejte další koření a zahřívejte na mírném ohni. Přiveďte consommé na teplotu zhruba 95–97 ⁰C a poté „táhněte“ asi hodinu.
      • Přeceďte před namočené plátýnko a případně dochuťte.
  4. Podávání

      • Do každého talíře vložte zeleninu a dva knedlíčky.
      • Nalijte dvojitý vývar.