Kuřecí dvojitý vývar s pikantními asijskými knedlíčky plněnými vepřovým masem
Jednoduchý způsob, jak připravit lahodné a dokonale čiré consommé. Ozvláštnit ho můžete pikantními knedlíčky.

Suroviny
Náplň
-
Libové vepřové maso 250 g
-
Krevety, oloupané a zbavené střívek 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 ml
-
Šalotka 50 g
-
Česnek 1 stroužek
-
Houby shiitake 40 g
-
Chili, zázvor, koriandr, sůl, pepř
Těsto
-
Pšeniční škrob 250 g
-
Sůl
-
Voda 250 ml
-
Bramborový škrob 100 g
-
Rostlinný olej 40 ml
Consommé
-
Voda 2000 ml
-
Mrkev 150 g
-
Bulva celeru 80 g
-
Kořenová petržel 100 g
-
Pórek, jen bílá část 50 g
-
Kuřecí prso s kostí 500 g
-
Vaječný bílek 35 g
-
Led, rozdrcený 250 g
-
Jablečný ocet 10 ml
-
Anýz, kafírové listy, zázvor, koriandr, citrónová tráva
Podávání
-
Čerstvé chilli papričky 1 ks
-
Čerstvý koriandr
-
Lístky celeru 1 ks
-
Mini jarní cibulka 30 kus
-
Mrkev 100 g
Příprava
-
Náplň
- Maso nakrájejte na kostičky, obalte vomáčce Ketjap Manis a omáčce Pang Gang a nechte hodinu odležet.
- Poté maso vyjměte zmarinády a pomelte.
- Krevety nakrájejte na malé kousky a rychle opečte v pánvi při vysoké teplotě. Vyjměte z pánve.
- Ve stejné pánvi orestujte na kostičky nakrájenou šalotku sčesnekem, dokud nezesklovatí, poté přidejte pokrájené houby shiitake, chilli a zázvor. Opečte do barvy a nechte vychladnout. Smíchejte spomletým masem a koriandrem.
- Dochuťte.
-
Těsto
- Pšeničný škrob smíchejte se solí, přilijte vodu a hněťte.
- Přidejte bramborový nebo tapiokový škrob a olej a vytvořte hladké těsto. To poté zabalte do kuchyňské fólie a nechte hodinu odpočívat vlednici.
- Ztěsta udělejte váleček silný asi 4cm a rozkrájejte ho na 20 stejně velkých kousků.
- Každý kousek rozválejte a dejte na něj náplň. Knedlíčky zabalte (okraje ksobě přitiskněte) a uvařte v páře.
-
Consommé
- Do horké vody přidejte kuřecí bujón Knorr a zamíchejte.
- Zeleninu oloupejte, nastrouhejte a smíchejte spomletým kuřecím masem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.
- Připravenou směs zalijte prochladlým bujónem, přidejte další koření a zahřívejte na mírném ohni. Přiveďte consommé na teplotu zhruba 95–97 ⁰C a poté „táhněte“ asi hodinu.
- Přeceďte před namočené plátýnko a případně dochuťte.
-
Podávání
- Do každého talíře vložte zeleninu a dva knedlíčky.
- Nalijte dvojitý vývar.