Kuřecí křídla BBQ se sýrovým dipem
Tradiční americký recept v novém pojetí.

Suroviny
Křídla
-
Kuřecí křídla 30 kus
-
BBQ omáčka 450 g
-
Med 70 g
-
Barevný pepř - dle chuti
Dip
-
Sýr, Roquefort 250 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 150 ml
Podávání
-
Mandlové plátky 45 g
-
Pažitka na svázání 0.5 svazek
Příprava
-
Křídla
- Z křídel odřízněte špičky. Ochuťte kuřecí esencí a vložte na 30 minut do konvektomatu s funkcí ohřevu s párou.
- Uvařená křídla osušte, případně jemně dochuťte solí.
- V misce rozmíchejte omáčku BBQ s medem a barevným pepřem a potom jí potřete křídla.
- Vložte do trouby na 10 minut v teplotě 200 °C tak, aby se zapekly.
-
Dip
- Nastrouhaný sýr rozmíchejte s majonézou a hustým zakysaným krémem.
- Mandle opražte na suché pánvi, část přidejte do omáčky.
-
Podávání
- Křídla podávejte s připraveným sýrovým dipem.
- Pokrm posypte mandlemi a nakrájenou pažitkou.
- Můžete ozdobit klíčky a mladým hráškem.