Menu

Suroviny

+

Kvašená pšenice


Zdravý znovuobjevený způsob předpřípravy surovin pomocí fermentace a zajímavé trendové vaření tekutého vejce.

...

Příprava

  1. Kvašená pšenice

    • Houby nakrájíme na plátky a dáme do vakuového sáčku, přidáme 1 g soli (2% váhy), zavákuujeme a necháme 14 dni při pokojové teplotě kvasit.
    • Potom scedíme (tekutinu nevylijeme) a houby sušíme při 50 °C cca 12 hodin. Následně rozmixujeme v thermomixu na prach.
    • Pšenici dáme do vakuového sáčku a přidáme 1,6 g soli (2% váhy) a trochu syrovátky.
    • Zavákuujeme a necháme 2–4 dny kvasit při pokojové teplotě. Potom uvaříme doměkka.
    • Hnědé žampiony nakrájíme na malí kostky a dáme restovat s jemně nakrájenou šalotkou ačesnek. Přidáme uvařenou pšenici, vývar – fond (připraveny z Knorr Essence a vody) a prohřejeme. Přidáme nastrouhaný sýr a máslo, vymícháme do krémové konzistence a dochutíme.
  2. Podávání

    • Vejce připravíme ve vodní lázni (sous-vide) o teplotě 62,5 °C – 1 hodinu. Pšenici rozložíme na talíř. Na vrch přidáme rozklepnuté vajíčko a posypeme houbovým prachem.
    • Ozdobíme čerstvým řebříčkem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu