Pečená treska s krustou z kukuřičných lupínků, dýňovo-bramborová kaše
Ryby se snadno a rychle připravují, obsahují málo kalorií, ale hodně vitaminů a dalších prospěšných živin. Maso ryb obsahuje plnohodnotné bílkoviny a je velmi lehce stravitelné. Je také zdrojem mnoha minerálních látek a vitaminů (fosforu, jódu, selenu, draslíku, hořčíku, železa, vitaminů A, B6, B12 a D), polynenasycených mastných kyselin řady omega 3 a 6.

Suroviny
Treska
-
Treska 1.2 kg
-
Kukuřičné lupínky 300 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 40 g
-
Vejce 3 kus
Kaše
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 200 ml
-
Voda 400 ml
-
Dýně, mražené pyré 700 g
-
Sůl 5 g
Servírování
-
Brokolice čerstvá 500 g
-
Rama Classic 500 g 100 g
Příprava
-
Treska
- Tresku nakrájíme na jednotlivé porce a ochutíme essencí. Kukuřičné lupínky rozdrtíme. Vejce rozšleháme.
- Porci ryby položíme jednou stranou do ochuceného a rozšlehaného vejce a stejnou stranou do rozdrcených kukuřičných lupínků, položíme na GN plech, postříkáme tukem Combi Profi a vložime do konvektomatu. Pečeme při 170・C 8-10 minut.
-
Kaše
- Dýňové pyré ohřejeme. Vodu na bramborovou kaši přivedeme k varu, odstavíme na 3 minuty, aby měla voda 80–85・C, přidáme směs na bramborovou kaši a dobře rozmícháme.
- Odstavíme na 2–3 minuty a ještě jednou promícháme.
- Hotovou bramborovou kaši promícháme s teplým dýňovým pyré, zjemníme rostlinným krémem na vaření a lehce osolíme.
-
Servírování
-
Podáváme s růžičkami brokolice, které jsme uvařili ve vodě nebo páře a omastili rozpuštěným tukem.
-