Polévka z černého kořene s ořechovým pestem
Polévky zjemněné krémem se těší stále větší popularitě. Vyzkoušejte netradiční spojení černéhé kořene a ořechového pesta.

Suroviny
Příprava
-
Mix Ořechů 30 g
-
Ořechový olej 10 ml
-
Petržel, nať 10 g
-
Řepkový olej 20 g
-
sůl
-
Knorr Barevný pepř drcený 0,5 kg 1 g
-
Muškát, celý 1 g
Polévka
-
Černý kořen 750 g
-
Citrónová šťáva 20 ml
-
Cibule, bílá čerstvá 300 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50 ml
-
Víno, bílé 200 ml
-
Voda 1500 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 600 ml
Příprava
-
Příprava
-
Pro přípravu pesta posekáme ořechy, opečeme na oleji a necháme vystydnout. Poté smícháme s nasekanou petrželkou, případně lehce osolíme a přidáme drcený pepř.
-
-
Polévka
- Připravíme si mísu se studenou vodu a citrónovou šťávou.
- Černý kořen důkladně očistíme pomocí kartáče pod tekoucí vodou, oloupeme a rychle vložíme do připravené citrónové vody. Kořen poté nakrájíme na 1/2 cm plátky. Pokrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na tuku, přidáme pokrájený černý kořen, zalijeme vínem, přidáme zeleninový fond a rostlinný krém.
- Zeleninu uvaříme doměkka (asi 20 minut). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme muškátem, případně dosolíme.
- Při podávání doplníme o připravené ořechové pesto