Menu

Suroviny

+

Příprava

  • Mix Ořechů 30.0 g
  • Ořechový olej 10.0 ml
  • Petržel, nať 10.0 g
  • Řepkový olej 20.0 g
  • Sůl
  • Barevný pepř drcený 1.0 g
  • Muškát, celý oříšek 1.0 g

Polévka


Polévky zjemněné krémem se těší stále větší popularitě. Vyzkoušejte netradiční spojení černéhé kořene a ořechového pesta.

...

Příprava

  1. Příprava

    • Pro přípravu pesta posekáme ořechy, opečeme na oleji a necháme vystydnout. Poté smícháme s nasekanou petrželkou, případně lehce osolíme a přidáme drcený pepř.
  2. Polévka

    • Připravíme si mísu se studenou vodu a citrónovou šťávou.
    • Černý kořen důkladně očistíme pomocí kartáče pod tekoucí vodou, oloupeme a rychle vložíme do připravené citrónové vody. Kořen poté nakrájíme na 1/2 cm plátky. Pokrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na tuku, přidáme pokrájený černý kořen, zalijeme vínem, přidáme zeleninový fond a rostlinný krém.
    • Zeleninu uvaříme doměkka (asi 20 minut). Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, ochutíme muškátem, případně dosolíme.
    • Při podávání doplníme o připravené ořechové pesto
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu