Polévka ze zeleného hrášku se zakysaným krémem
Máte chuť na něco lehkého a zeleného? Než vyraší první lupení, zažeňte ji třeba jemným krémem z hrášku a máty.

Suroviny
Polévka
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120 ml
-
Cibule 200 g
-
Česnek čerstvý 15 g
-
Brambory 350 g
-
Voda 15 l
-
Sůl 15 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 250 ml
-
Mražený zelený hrášek 700 g
-
Hladkoliská petrželka 200 g
Podání
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 100 ml
-
Máta 15 g
Příprava
-
Polévka
- Na tuku krátce opečeme cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou bramboru, zalijeme fondem a přivedeme k varu. Vaříme pár minut, než brambory změknou.
- Přidáme hrášek a petrželku, necháme společně 3 minuty povařit, vhodíme stonky z otrhané máty a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilejeme rostlinný kréma dochutíme solí.
-
Podání
- Polévku nalijeme do misky nebo talíře, doplníme o zakysaný krém a ozdobíme lístky máty.
-
Tip
- Polévku můžeme doplnit několika kousky pokrájeného sýra Feta.