Salát Waldorf s brokolicí a čočkou
Černý pigment čočky Beluga obsahuje antioxidanty, které se rovněž nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci. Je také dobrým zdrojem vitaminů B a minerálních látek (např. železa a hořčíku).

Suroviny
Salát Waldorf s brokolicí a čočkou
−
+
€1176.0
Salát
Celer (bulva) nakrájený na tenké nudličky
/kg
1.5 kg
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
220.0 g
0%
Brokolice čerstvá
/g
300.0 g
0%
Jablko nakrájené na nudličky nebo plátky
/g
500.0 g
0%
Hrozny
/g
300.0 g
0%
Vlašské ořechy
/g
100.0 g
0%
Černá čočka (Beluga)
/g
200.0 g
0%
Dresink
Jogurt bílý
/g
120.0 g
0%
Mošt z jablek
/ml
120.0 ml
0%
/
Salát
-
Celer (bulva) nakrájený na tenké nudličky 1.5 kg
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 220.0 g
-
Brokolice čerstvá 300.0 g
-
Jablko nakrájené na nudličky nebo plátky 500.0 g
-
Hrozny 300.0 g
-
Vlašské ořechy 100.0 g
-
Černá čočka (Beluga) 200.0 g
Dresink
-
Jogurt bílý 120.0 g
-
Mošt z jablek 120.0 ml
Příprava
-
Salát
- Propláchnutou čočku uvaříme do měkka (cca 10 minut), brokolici povaříme asi 7 minut, zchladíme ve studené vodě (zůstane svěží zelena barva) a rozdělíme na drobné růžičky (košťál pokrájíme na jemné nudličky).¨
- Opláchnuté hroznové víno přepůlíme a ořechy posekáme nahrubo. Řapíkatý celer podle potřeby oloupeme a nakrájíme na jemné plátky nebo nudličky.
-
Dresink
- Dresink připravíme smícháním jogurtu, moštu, yofreshe a hořčice.
-
Servírování
- Všechny suroviny dáme do mísy, zalijeme dresinkem a opatrně promícháme. Rozdělíme na jednotlivé porce.