Skotské vejce s jehněčím masem

Suroviny
Vejce
-
Vejce 10 kus
-
Mleté jehněčí maso 1250 g
-
Zelená pasta curry 8 g
-
Kurkuma mletá 2 lžíce
-
Máta, nasekaná 10 g
-
Mleté chilli, římský kmín, kmín
-
Sůl, pepř
-
Strouhanka Panko 100 g
-
Olej (na smažení)
Dip
-
Jogurt přírodní 200 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200 g
-
Koriandr, nasekaný 3 g
-
Mandle, plátky 50 g
-
Česnek, prolisovaný 1 lžička
-
Zázvor mletý 1 lžička
-
Skořice, kardamom
Podávání
-
Limetka
-
Chilli papričky červené a zelené
-
Koriandr, listy
Příprava
-
Vejce
- Vařte vejce cca 5 minut. Potom je rychle ochlaďte a oloupejte.
- Promíchejte jehněčí sostatními složkami mimo strouhanku. Každé vejce obalte tenkou vrstvou mletého masa.
- Vložte do lednice na 1 hodinu. Potom obalte zabalená vejce ve strouhance.
- Smažte vejce vhlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
- Osušte vejce papírovou utěrkou a odstavte na chvíli kvychladnutí.
-
Dip
-
Rozmíchejte všechny složky dipu.
-
-
Podávání
-
Vejce ozdobte kousky limetky, červené a zelené chilli papričky a listy koriandru. Podávejte spolu s dipem.
-