+

Vejce

  • Vejce 10 kus
  • Mleté jehněčí maso 1250 g
  • Zelená pasta curry 8 g
  • Kurkuma mletá 2 lžíce
  • Máta, nasekaná 10 g
  • Mleté chilli, římský kmín, kmín
  • Sůl, pepř
  • Strouhanka Panko 100 g
  • Olej (na smažení)

Dip

Podávání

  • Limetka
  • Chilli papričky červené a zelené
  • Koriandr, listy
  1. Vejce

    • Vařte vejce cca 5 minut. Potom je rychle ochlaďte a oloupejte.
    • Promíchejte jehněčí sostatními složkami mimo strouhanku. Každé vejce obalte tenkou vrstvou mletého masa.
    • Vložte do lednice na 1 hodinu. Potom obalte zabalená vejce ve strouhance.
    • Smažte vejce vhlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
    • Osušte vejce papírovou utěrkou a odstavte na chvíli kvychladnutí.
  2. Dip

    • Rozmíchejte všechny složky dipu.

  3. Podávání

    • Vejce ozdobte kousky limetky, červené a zelené chilli papričky a listy koriandru. Podávejte spolu s dipem.

+