Vitello tonnato - Telecí s tuňákovou omáčkou
Klasický italský recept chutná nejlíp druhý den, kdy se studené plátky telecího masa trochu rozleží v tuňákové omáčce.

Suroviny
Vitello tonnato - Telecí s tuňákovou omáčkou
−
+
€51.65
Telecí kýta
Telecí kýta
/kg
1.0 kg
0%
Sůl, Cerný Pepř
/
0.0
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Omáčka
Citrónová štáva, čerstvá
/ml
30.0 ml
0%
Ančovičky, syrové, grundle
/g
30.0 g
0%
Tuňák v oleji
/g
300.0 g
0%
Kapary
/g
60.0 g
0%
Voda
/ml
50.0 ml
0%
Sůl, Cerný Pepř
/
0.0
0%
Podávání
Sakura mix
/g
10.0 g
0%
Růžový pepř, celý
/g
5.0 g
0%
/
Telecí kýta
-
Telecí kýta 1.0 kg
-
Sůl, Cerný Pepř
-
Olej 30.0 ml
Omáčka
-
Citrónová štáva, čerstvá 30.0 ml
-
Ančovičky, syrové, grundle 30.0 g
-
Tuňák v oleji 300.0 g
-
Kapary 60.0 g
-
Voda 50.0 ml
-
Sůl, Cerný Pepř
Podávání
-
Sakura mix 10.0 g
-
Růžový pepř, celý 5.0 g
Příprava
-
Telecí kýta
- Maso očistěte, potřete olejem a vložte do trouby – kombinace pečení s párou, teplota 140 °C, v sondě 70 °C.
-
Omáčka
- Do majonézy přidejte šťávu z citrónu, ančovičky, okapaného tuňáka, polovinu kapar a studenou vodu, umixujte do hladka a upravte dle chuti.
- Studené telecí maso nakrájejte na tenké plátky.
-
Podávání
- Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, s nastříhanými lístečky Sakury, posypané růžovým pepřem a kaparami.