Menu

Suroviny

+

Závitky z lilku

Kuskus

Servírování


Pro dochucení pokrmu jsme použili Knorr sypký kořenicí přípravek, který je bez přídavku soli a přidaného glutamanu sodného, neobsahuje ani žádná umělá aromata.

...

Příprava

  1. Závitky z lilku

    • Omyté lilky zbavíme konců a nakrájíme podélně na plátky (cca 5 plátků z kusu). Osolíme jemnou solí a necháme asi hodinu vypotit. Poté je opláchneme a osušíme.
    • Troubu předehřejeme na 220・C. Plátky lilků potřeme z obou stran olejem, který jsme smíchali s bazalkou a vyskládáme je na plech (můžeme vyložit i pečícím papírem). Pečeme 15–20 minut doměkka, v průběhu pečení jednou otočíme.
    • Mezitím přesypeme špenát do většího cedníku a přelijeme jej větším množstvím vroucí vody, aby zavadl. Pak jej řádně scedíme, vyždímáme a v míse smícháme s tvarohem, muškátovým oříškem a delikátem.
    • Lilky vytáhneme z trouby a necháme mírně zchladnout. Na konec každého plátku dáme část špenátové směsi a zarolujeme. Rolky přendáme na zapékací GN plech, zasypeme nastrouhaným sýrem nebo položíme plátek, posypeme strouhankou a zapečeme (asi 5 minut při 220・C).
  2. Kuskus

    • Kuskus opražíme nasucho, přidáme olej, delikát, zalijeme vroucí vodou a na mírném ohni asi 1 minutu povaříme, pak odstavíme a pod přikrytím necháme dojit 20–30 minut. Na závěr vidličkou opatrně rozmícháme, aby byl sypký.
  3. Servírování

    • Rajčatovou směs prohřejeme, ochutíme česnekem a jemně osladíme. Rajčatovou směsí podléváme při výdeji zapečené lilkové závitky (2 závitky na porci).
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu