Závitek z pečeného lilku, doplněný mozzarellou a rajčaty, kuskus
Pro dochucení pokrmu jsme použili Knorr sypký kořenicí přípravek, který je bez přídavku soli a přidaného glutamanu sodného, neobsahuje ani žádná umělá aromata.

Suroviny
Závitek z pečeného lilku, doplněný mozzarellou a rajčaty, kuskus
−
+
€2268.36
Závitky z lilku
Lilek, čerstvý
/kg
1.3 kg
0%
Sýr Mozzarella, nastrouhaný/plátky
/g
300.0 g
0%
Olej, olivový
/ml
30.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Čerstvý špenát
/g
800.0 g
0%
Tvaroh polotučný
/g
500.0 g
0%
Muškátový oříšek
/g
1.0 g
0%
Knorr Delikat Kořenicí přípravek bez přídavku soli 3 kg
/g
6.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Strouhanka
/g
15.0 g
0%
Kuskus
Řepkový olej
/g
30.0 g
0%
Kuskus
/g
350.0 g
0%
Knorr Delikat Kořenicí přípravek bez přídavku soli 3 kg
/g
6.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Voda
/ml
800.0 ml
0%
Servírování
Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/kg
1.0 kg
0%

Česnek čerstvý
/g
10.0 g
0%
Cukr
/g
20.0 g
0%
/
Závitky z lilku
-
Lilek, čerstvý 1.3 kg
-
Sýr Mozzarella, nastrouhaný/plátky 300.0 g
-
Olej, olivový 30.0 ml
-
Čerstvý špenát 800.0 g
-
Tvaroh polotučný 500.0 g
-
Muškátový oříšek 1.0 g
-
Strouhanka 15.0 g
Kuskus
-
Řepkový olej 30.0 g
-
Kuskus 350.0 g
-
Voda 800.0 ml
Servírování
-
Česnek čerstvý 10.0 g
-
Cukr 20.0 g
Příprava
-
Závitky z lilku
- Omyté lilky zbavíme konců a nakrájíme podélně na plátky (cca 5 plátků z kusu). Osolíme jemnou solí a necháme asi hodinu vypotit. Poté je opláchneme a osušíme.
- Troubu předehřejeme na 220・C. Plátky lilků potřeme z obou stran olejem, který jsme smíchali s bazalkou a vyskládáme je na plech (můžeme vyložit i pečícím papírem). Pečeme 15–20 minut doměkka, v průběhu pečení jednou otočíme.
- Mezitím přesypeme špenát do většího cedníku a přelijeme jej větším množstvím vroucí vody, aby zavadl. Pak jej řádně scedíme, vyždímáme a v míse smícháme s tvarohem, muškátovým oříškem a delikátem.
- Lilky vytáhneme z trouby a necháme mírně zchladnout. Na konec každého plátku dáme část špenátové směsi a zarolujeme. Rolky přendáme na zapékací GN plech, zasypeme nastrouhaným sýrem nebo položíme plátek, posypeme strouhankou a zapečeme (asi 5 minut při 220・C).
-
Kuskus
- Kuskus opražíme nasucho, přidáme olej, delikát, zalijeme vroucí vodou a na mírném ohni asi 1 minutu povaříme, pak odstavíme a pod přikrytím necháme dojit 20–30 minut. Na závěr vidličkou opatrně rozmícháme, aby byl sypký.
-
Servírování
- Rajčatovou směs prohřejeme, ochutíme česnekem a jemně osladíme. Rajčatovou směsí podléváme při výdeji zapečené lilkové závitky (2 závitky na porci).