Zeleninové antipasti s ricottou
Italský předkrm s grilovanou zeleninou a ricottou, která podpoří delikátní chuť.

Suroviny
Antipasti
-
Lilky střední velikosti 500 g
-
Cuketa střední velikosti 500 g
-
Zelený chřest 20 kus
-
Olej 100 ml
-
Sýr ricotta 500 g
-
Sůl, černý pepř
-
Grilovaná paprika, mražená 500 g
-
Artyčoky (v konzervě) 10 kus
-
Černé olivy 100 g
Příprava
-
Antipasti
- Lilky a cuketu nakrájejte na šikmé plátky, chřestové konce oloupejte.
- Olej rozmíchejte se zahradní zálivkou. Z
- Zeleninu promíchejte s částí rozmíchané zahradní zálivky.
- Dále ji ogrilujte (mimo paprik) a položte na papírové utěrky.
- Studenou ogrilovanou zeleninu vkládejte do nádoby spolu se sušenými rajčaty, paprikami, olivami a artyčoky.
- Rozloženou zeleninu pokropte zbytkem zálivky.
- Nahoru položte obláčky z ricotty.