Španělské TAPAS - s vůní dřeva, kouře a ohně
Španělské tapas to nejsou jen španělské jednohubky, ale v širším slova smyslu kultura stravování. Ukážeme vám, jak připravit uzené a grilované tapasy a servírovat ho vašim hostům. Neváhejte a ovládněte středomořské kuchářské techniky!
1. Úvod
Ovládněte umění přípravy tapas, známých španělských jednohubek, s šéfkuchařem Danem Sherlockem ze španělské tapas restaurace Ember Yard v Londýně. Seznámí vás s technikami, ingrediencemi a vybavením, které je třeba znát, a díky nimž vytvoříte dokonalé tapas se zaměřením na jejich grilování a uzení. Dan Sherlock vás krok za krokem provede přípravou nejšťavnatějších vepřových řezů: Ibérico presa .
2. Vybavení a příprava kuchyně
Projděte se po kuchyni restaurace Ember Yard se šéfkuchařem Danem Sherlockem. Ukáže vám nezbytné vybavení pro přípravu španělských tapas - od grilu josper po gril robata- a promluví také o výhodách vaření na dřevě a dřevěném uhlí.
3. Sezónní ingredience
Dozvíte se o důležitosti používání sezónních a kvalitních surovin při výrobě tapas, se zaměřením na věprové Ibérico presa – ceněný kus, který je chován speciálně s ohledem na roční období.
4. Chobotnice grilovaná na d´ˇrevěném uhlí s chilli dresingem (1.část)
Sledujte, jak připravit chobotnici – klasické španělské tapas – pomalým vařením sous-vide a k tomu si připravit dresink z chilli, česneku a kaparů.
5. Chobotnice grilovaná na dřevěném uhlí s chilli dresingem (2.část)
Naučte se, jak připravit dokonalou, pomalu vařenou, jemnou chobotnici, spojit ji s malými brambory, chilli, česnekem, kapary a šafránovým aioli, a vytvořit nezapomenutelné spojení chutí a textur.
6. Ibérico presa grilované na dřevěném uhlí s kořeněným květákovým pyré (1.část)
Naučte se přeměnit obyčejný květák do různých textur a podob – od kořeněného pyré až po grilované růžičky květáku – aby perfektně posloužil jako obloha ke grilovanému vepřovému masu Iberico presa.
7. Ibérico presa grilované na dřevěném uhlí s kořeněným květákovým pyré (2.část)
Podívejte se, jak připravit vepřové Ibérico presa na robata grilu a následně ho naservírovat s kořeněným květákovým pyré a grilovanými růžičky květáku.
UFS Academy: Portál pro online školení profesionálních kuchařů
- Školení vytvořilišéfkuchaři z celého světa.
- Videa sledujete neomezeně.
- Školení jsou ZDARMA a bez reklam.
- Přihlášení trvá jen 30 vteřin.