![](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/_jcr_content/parsys/content/image.img.jpg/1558613365638.jpg)
![Salát dejte do mísy se studenou vodou a citronem Salát dejte do mísy se studenou vodou a citronem](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.png/1558613383111.png)
Salát dejte do mísy se studenou vodou a citronem
Jakmile je salát dodán, dejte ho na 10 minut do mísy se studenou vodou s ledem a citronem. Dobře vysušte, nejlépe odstředěním. Díky tomu zůstanou listy salátu čerstvé a zelené.
![Zálivku podávejte odděleně Zálivku podávejte odděleně](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1063152244/image.img.png/1558613503970.png)
Zálivku podávejte odděleně
Zálivku podávejte odděleně v lahvičce nebo džbánku. Zároveň tak umožníte těm, kdo o to mají zájem, jíst lehce a zdravě, neboť mohou kontrolovat, kolik tuků zkonzumují.
![Vybírejte odrůdy salátů, které mají tužší lístky Vybírejte odrůdy salátů, které mají tužší lístky](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1481652817/image.img.png/1559117301709.png)
Vybírejte odrůdy salátů, které mají tužší lístky
Čekankový a římský salát, kapusta a syrové zelí zůstávají křupavé mnohem déle než jemný hlávkový salát nebo rukola.
![Mísu vychlaďte Mísu vychlaďte](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_160669974/image.img.png/1558613444740.png)
Mísu vychlaďte
Salát servírujte v kovové misce, kterou jste předtím nechali v mrazáku. Díky chladu vydrží salát déle čerstvý.
![Podávejte malé porce Podávejte malé porce](/inspirace-pro-kuchare/Poledni_skupinove_menu/cerstvy-salat-po-celou-dobu-akce/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_1569529630/image.img.png/1558613430198.png)
Podávejte malé porce
Podávejte jen malé porce salátu. Ingredience skladujte v zázemí, a když uvidíte, že se mísa se salátem vyprazdňuje, jednoduše přidejte další.