Smíchejte a zapojte čtyři základní chutě marinády, abyste dosáhli požadovaného efektu. Vyberte ingredience a pohrajte si s nimi.

Vepřové

Vepřové

Hořčice + pohankový med + česnek

Olivový olej + hřebíček + pomerančová šťáva

Světlé pivo + citronová šťáva + pepř

Hovězí

Hovězí

Červené víno + bobkový list + pepř

Worcestrová omáčka + hořčice + rozmarýn

Ústřicová omáčka + rýžový ocet + sezamový olej 

Drůbež

Drůbež

Pomerančová šťáva + sójová omáčka + zázvor

Bílé víno + tymián + česnek

Javorový sirup + chilli papričky + jablečný ocet

Jehněčí

Jehněčí

Bílý jogurt + citronová šťáva + petržel

Olivový olej + kmín + oregano

Červené víno + černý čaj + majoránka

Zvěřina

Zvěřina

Whisky + jalovec + řepkový olej

Podmáslí + med + tymián

Červené víno+ ocet + koriandr

Co byste si měli pamatovat při marinování masa?

  1. Maso nesmí být mražené. Jinak bude během vaření uvolňovat vodu.
  2. Marinované maso uchovávejte v lednici. Díky tomu se na něm nebudou množit bakterie.
  3. Kousky masa by měly mít stejnou velikost. Díky tomu budou absorbovat marinádu rovnoměrně.
  4. Velké kusy propíchněte nožem nebo vidličkou, aby se marináda dostala dovnitř.
  5. Marináda by měla maso zcela zakrýt. Pokud to není možné, maso pravidelně obracejte.
  6. Před opečením odeberte větší kusy bylinek. Pokud je marináda obsahuje, mohly by se spálit.
  7. Maso, které jste marinovali v cukru nebo medu byste měli raději opéct horkým vzduchem, než péci na pánvi nebo tálu, abyste se vyhnuli karamelizaci.

Máme pro vás recepty! Vyzkoušejte je a vychutnejte si ty nejlepší marinády, které naši šéfkuchaři vymysleli!

Už jste někdy vyzkoušeli marinování hovězího masa v jablečné šťávě? Vyzkoušejte to sami!

Připravte jednoduše oblíbenou marinádu a vychutnejte si skvělé kuřecí paličky. Jejich příprava není vůbec náročná!