Asijská kuchyně využívá rozmanité suroviny a technologické postupy v závislosti na tom, ve které oblasti se nacházíte. Vlivem jsou regionální zvyky, techniky vaření a dostupnost surovin.  I přesto se jí nemusíte bát a můžete trochu orientu přesnést do českého prostředí. Navíc orientální pokrmy jsou vnímány jako méně kalorické, což dokonale zapadá do nároků o zdravém a chutném jídle. Jejich snažší stravitelnost a zdraví podporující účinky jsou dány díky používání nejrůznějších druhů koření a bylinek + velmi využívané metody vařené v páře. Načerpejte inspiraci v receptech od našich kuchařů, kteří používají běžně dostupné suroviny v kombinaci se snadnými a méně časově náročnými technologickými postupy.

Recepty inspirované asijskou kuchyní

Recepty inspirované asijskou kuchyní

Pokrmy vycházejí z tradic z jihovýchodní části Asie. V této oblasti kladou velký důraz na lekhost jídel a typické aromatické prvky, jako jsou citrusy nebo bylinky - jako napříkldad koriandr, máta či bazalka.Patří sem i velmi oblíbená thajská kuchyně s populárním kari a dalšími pokrmy s kokosovým mlékem. Objevte s námi další rozměr chutí a možností pro vaše menu.

Podívat se

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.